Városlista
2022. augusztus 16, kedd - Ábrahám

Hírek

2021. November 26. 09:33, péntek | Helyi

Nagykorúvá válik a Tamási Kalendárium

Nagykorúvá válik a Tamási Kalendárium

Megkezdődött a 2022-es Tamási Kalendárium már meglévő anyagának szerkesztése, de gőzerővel folyik a még hiányzók összegyűjtése is.

A szerkesztőpáros, Sógorka Péter és Örményi János véghajrázik, hogy határidőre nyomdába kerüljön, hogy aztán december közepe táján az olvasók is kezükbe vehessék a 18. Tamási Kalendáriumot, amely mára a legkeresettebb helyi magánkiadvány. 2004 decemberében jelent meg az évkönyv első kiadása, s az óta megszakítás nélkül, egyre növekvő közreműködői, segítői, támogatói körrel, gyarapodó település számmal lát napvilágot. - A járvány hullámok ellenére a már megszokott izgalommal és várakozással rakjuk össze oldalról oldalra – osztotta meg velünk Örményi János. Az idén Pincehely kerül a borítóra. A korábban benne szereplő 23 települést sikerült megtartani, a polgármesterekkel a riportokat elkészíteni, s már „csak” a szövegek véglegesítése, s a fotók összegyűjtése van hátra. A céges megkeresések listáján a többséget már kipipálhatjuk, de mindig az utolsókkal a legnehezebb az időpont egyeztetés. A „tanácsadó” üzletek, vállalkozósok most is sok hasznos, gyakorlati információval láttak el bennünket. Új szereplőkkel, például Gutheil Györggyel és feleségével is beszélgettem életútjukról, vállalkozásukról, sok érdekeset megtudva róluk, s a hajdani áruház hétköznapjairól. A helytörténeti írások sora is bővült, mert a közreműködőknek hála mindig kerülnek elő új témák, írások, fotók e témakörben. Dr. Révész Ottó 1956-os szerepéről én is most hallottam először. Számos különlegesség is helyet kapott, így megismerhetik, de akár el is készíthetik a varsádi sárgarépás rétes receptjét – mondta Örményi János. - A nyomda december 8-ra vállalta a könyv elkészítését. Ezt követően szeretnénk majd egy könyvbemutatót tartani, amelyen köszönetet kívánunk mondani a közreműködőknek, támogatóknak. Az adventi vásárban tervezzük a forgalmazását, reméljük, ezt a járványhelyzet lehetővé teszi. Bízom benne, hogy sokan ajándékként is megvásárolják, így egyes példányai az ország távolabbi pontjaira, néhány külföldre is eljut majd.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 15:53, hétfő | Helyi

Tűzeset miatt csökkentett sebességgel közlekednek a vonatok az érintett területnél

A vasúti töltés melletti tűz mintegy 30 kilométer hosszban Kurdtól Pincehelyig ég, foltokban - Csibrák, Dúzs, Szakály, Regöly, Szárazd, Keszőhidegkút és Belecska térségében.

2022. Augusztus 10. 08:45, szerda | Helyi

Herendre lehet túrázni a természetjárókkal

A Tamási Művelődési Központ természetjáró csoportja augusztus 13-án, szombaton Herendre, a világhírű porcelán hazájába látogat.

2022. Augusztus 10. 08:42, szerda | Helyi

Orvhalászok akadtak a rendőrök hálójába

Egy hivatásos halász tett bejelentést, hogy az Iregszemcse melletti, általa felügyelt Okrád 1-es halastónál orvhalászatra utaló nyomokat észlelt. Két tamási rendőr vele együtt figyelte a tavat.

2022. Augusztus 07. 21:49, vasárnap | Helyi

Rendőrségi hírek Tolna megyéből

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén augusztus 6-án egy súlyos sérüléses és három anyagi káros baleset történt.