Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Június 23. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: teol.hu

Négycsillagos hotel építését tervezik Tamásiban

Négycsillagos hotel építését tervezik Tamásiban

A februári képviselő-testületi ülésen az önkormányzati képviselők egyhangú szavazással döntöttek arról, hogy a város fejlődésének érdekében szükségesnek tartják a gyógyhelyminősítés megszerzését.

A gyógyhely egy olyan különleges terület, ahol legalább egyféle elismert természetes gyógytényező található. Magyarországon eddig két gyógytényezőhöz kapcsolódóan adtak ki gyógyhelyi címet, az egyik a klimatikus jellemzőkön, a másik a gyógyvízen alapul.

– Tamási soha nem volt nagy ipari központ, és nem is lesz. A meglévő lehetőségeinket szeretnénk minél jobban kihasználni – mondta Porga Ferenc polgármester. – A mostani fejlesztési ciklusban azokra a területekre koncentrálunk, melyek kitörési pontok lehetnek. Az egyik ilyen a turizmus. Van egy szép és nagy forgalmú fürdője a városnak, amely minősített gyógyvízzel rendelkezik. Szállodánk még nincs, magántőke bevonásával egy 80-100 fős négycsillagos hotel építése van tervben. Szükség lenne rá, hisz itt tartaná és vonzaná is az embereket.

A gyógyhellyé minősítés csak egy arra alkalmas, lehatárolt településrészen végezhető el. – Az eljárást már elindítottuk. Lehatároltuk a területet, amelyet gyógyhellyé kívánunk minősíteni. Ez az övezet a kempingtől a parkerdőig terjedő térség, amely környezeti adottságai miatt megfelel – jegyezte meg a polgármester.

– A gyógyfürdővé osztályozásnak megvannak a jogszabályban előírt feltételei: négy évszakos levegőminőség-mérést, zajelemzést és különböző egyéb hatósági vizsgálatokat kell elvégezni. Szükség lesz a gyógyvízre alapozott gyógyászati alapellátási tevékenység beindítására is a fürdő területén.

A minősítést 20 évre adja az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH), amennyiben az engedélyezéskor fennálló körülmények változatlanok maradnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.