Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Június 17. 11:02, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, fotó: metropol.hu

Néhány településen már visszabontják a homokzsákokat

Néhány településen már visszabontják a homokzsákokat

Dunaföldváron a tetőzés óta 257, Pakson 216, Domborinál 156, Bátánál pedig 83 centiméteres apadást regisztrált a Vízügy ma reggel 8 órakor

Dunaföldváron és Pakson a mai napon megkezdik a homokzsákok visszabontását és az érintett területek mentesítését. Bölcskén a bordás megtámasztásra még szükség van, ott az elbontás még nem kezdhető meg.

Bátán jelen pillanatban is még figyelőszolgálat működik, az árvízi jelenségek kezelésére szivattyúzásokat végeznek a kint tartózkodó tűzoltók.

Báta határában a Gemenci hullámtéri öblözetet a Duna felülről feltöltötte vízzel, ami Bátánál a magaspart vonulat miatt nem tudott oldalirányban visszafolyni a Dunába, ami miatt az öblözet aljában a környezetnél magasabb vízszintek alakultak ki. A Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság vasárnap irányított megnyitást hajtott végre a nyárigátnál, hogy a víz szabályozott formában kerüljön visszavezetésre a Dunába. Így lehetővé vált, hogy a víz ideiglenes védműveket nem veszélyeztetve folyjon ki a Gemenci öblözetből.

Tolna megyében az önkormányzatok 4,6 kilométeren folytattak megerősítő munkálatokat, illetve építettek ki ideiglenes védműveket, ezek 2%-át bontották már vissza.

Megyénkben az összes elöntött terület 17.650 négyzetméter, ennek 0,6%-át mentesítették eddig, de a munkálatok folyamatosak. Ezen felül az árvíz által elöntött erdő, rét, szántó nagysága 354 hektár, itt azonban a szakhatóságok véleménye szerint nincs szükség mentesítésre.

Domborinál és Bogyiszlónál a rendőrség a teljes útlezárást feloldotta, az ártéren ingatlannal rendelkező tulajdonosok megközelíthetik nyaralóikat, azonban az állami védvonalon történő közlekedés továbbra is tilos, csak a keresztirányú forgalom engedélyezett.

Az 55-ös főút Pörböly-Baja közötti szakaszán még mindig teljes útlezárás van érvényben, ugyanezen a szakaszon a vonatok 40 km/h-s sebességkorlátozással haladhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!