Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Június 13. 08:38, szombat | Helyi
Forrás: fotó: Gulyás Tibor

Nem csak egymás ellen, a széllel is küzdöttek a horgászok

Nem csak egymás ellen, a széllel is küzdöttek a horgászok

Két alkalommal is benépesült a Tamási Kossuth Horgász Egyesület Gonozd II-es horgásztava május végén: először a Dravecz Károly Emlékverseny - Gonozd kupa, majd a házi horgászverseny zajlott le az egyesület tagjainak.

Az időjárás egyik alkalommal se volt kegyes a résztvevő versenyzőkkel, május 24-én és május 31-én egyaránt hatalmas szélben kellett helytállniuk. Szakács Szabolcs, az egyesület elnöke arról számolt be, hogy szinte már meg sem lepődtek: hosszú évek óta nem emlékszik olyanra, hogy igazán szép idő várta volna a horgászokat e két verseny alkalmával. Az emlékversenyen a front legalább a halak kapókedvét meghozta, ugyanis rendkívül szép eredményekkel zárult a nap. Finomszerelékes horgászverseny volt, amelyen egy darab úszós felszereléssel lehetett egy időben horgászni, ami a versenyzők saját belátása szerint rakósbot, match bot vagy spiccbot egyaránt lehetett. Tizenheten versenyeztek a nap során, a tamási egyesületből négyen mérették meg magukat. Az első két helyezés a szövetségi kapitányok között dőlt el, Martin Gábor, a Magyar Országos Horgász Szövetség U15 csapatának szövetségi kapitánya lett az első 16960 grammal. A második helyezést Várszegi Gábor szerezte meg 7165 grammal, ő a Tolna Megyei Horgász Válogatott szövetségi kapitánya. A harmadik a tamási Kovács Péter (6355 gramm), a negyedik egy U15-ös versenyző, Tar Olivér (5955 gramm), az ötödik az U15-ös magyar válogatott másodkapitánya, Fotyék Péter (5545 gramm), míg a hatodik Dobai Ottó (5140 gramm) lett.
Egy héttel később a házi bajnokságot rendezték meg ugyanott, ide már csak az egyesületi tagok jelentkezhettek, és szintén egy darab úszós felszereléssel lehetett bizonyítani. Az idő ekkor sem kedvezett a horgászoknak, erős északi széllel küzdöttek végig. A felnőttek közül tizenhárman, míg a gyerekek közül öten jelentkeztek a megmérettetésre. A horgásztó szántó felöli oldalán három szektorba sorsolták magukat a versenyzők, a gyerekeknek pedig annyival próbáltak kedvezni, hogy a stégekről horgászhattak, ugyanis hátulról szélcsendben könnyebben tudták kezelni a felszereléseiket. A gyerekek közül első lett Szakács Bende, második Kódiás Bence, harmadik Palotai Enikő, negyedik Vavra Richárd, ötödik pedig Fejes Dóra. A felnőttek között Kovács Péter állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, a második Palotai László lett, míg a harmadik Nagypál Péter. A negyedik helyezést Szijártó Attila, az ötödiket Szinák Gábor, míg a hatodikat Turi Csaba szerezte meg.
- A két versenyünk lebonyolítása után most egy kis szünet következik – mondta a Tamási Kossuth Horgász Egyesület elnöke, Szakács Szabolcs. – Az utóbbi években nagyon felkapott lett a feeder horgászat, ezért természetesen szeretnénk elindulni ebbe az irányba is. A terveink szerint szeptember 13-án tartunk egy feeder versenyt, melynek részleteiről a későbbiekben tájékoztatjuk a versenyzés iránt érdeklődő horgásztársakat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.