Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2020. Május 20. 14:11, szerda | Helyi
Forrás: TEOL.HU

Nem engedik szabadon az utazó betörőt

Nem engedik szabadon az utazó betörőt

A férfi társaival betört többek között Tamásiban, Siófokon és Szekszárdon is.

Meghosszabbította egy 53 éves férfi letartóztatását július 4-ig a Szekszárdi Járásbíróság. Igazi utazó bűnözőről van szó, akit a rendőrség többféle minősítésű betöréses lopással gyanúsít. A bűncselekményeket hol egy, hol pedig két társával együtt követte el. Már az is árulkodó, hogy dombóvári lakos, de az úgynevezett tartózkodási helye Pécs volt, és jelenleg a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben van.

Társaival betört például Ugodon, Vásárosdombón, Pécsett, Szekszárdon, Bátaszéken, Mohácson, Mágocson, Tamásiban, Siófokon, Hahóton. Egy-egy településen többször is. Volt, amikor a tulajdonosok tetten érték őket, ezért elmenekültek, a bűncselekmény tehát kísérleti szakban maradt. Ilyen esetekben a már összekészített holmit eldobták. Volt, ahol egymillió forint készpénz és félmilliós – máshol 350 ezer forint értékű – aranyékszer volt a zsákmány. Máshonnan százezer forintot, esetleg sonkát, szalámit, pálinkát, értékes porcelánt, vagy éppen pénztárcát vittek el a benne lévő igazolványokkal együtt. Előfordult az is, hogy egy doboz cigarettát zsákmányoltak.

Az ügyben a nyomozás még tart. A gyanúsított részben tagad, részben pedig mások irányába igyekszik terelni a nyomozást. A letartóztatás meghosszabbításáig huszonhét bűncselekménnyel gyanúsították meg a büntetett előéletű férfit, aki tavaly január 12-én szabadult négy rablás és más bűncselekmények miatt kiszabott kilenc év kilenc hónap fegyházbüntetésből. Vagyis ott folytatta, ahol abbahagyta. Előtte már legalább hatszor ítélték szabadságvesztésre. Alappal feltételezhető tehát, hogy a szakképzetlen, munkanélküli vádlott a létfenntartását továbbra is bűncselekmények elkövetéséből fedezné, ha kiengednék.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 08:35, kedd | Helyi

Felgyújtotta magát egy férfi Döbröközön

Benzinnel öntötte le magát, és a ruháját fel is gyújtotta egy férfi Döbröközön.

2020. Június 02. 08:34, kedd | Helyi

Fokozott rendőrségi ellenőrzést rendeltek el a nyárra Tolna megyére is

Június 1-jétől egészen augusztus 31-én éjfélig kell fokozott rendőri jelenlétre számítani az utakon.

2020. Június 01. 10:38, hétfő | Helyi

Életet mentettek Simontornyán

A tűzből kísérték ki azt a helyi férfit a simontornyai rendőrök, aki motorját akarta kitolni az égő ház teraszáról.

2020. Május 31. 09:40, vasárnap | Helyi

Újabb állami földekre lehet ajánlatot tenni

A legtöbb földrészletet Miszlán és Tamásiban hirdettek meg huszonkét, illetve huszonegy területtel.