Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Április 05. 13:06, szerda | Helyi

Nemzetközi delegáció ismerkedett a megye jó gyakorlataival

Nemzetközi delegáció ismerkedett a megye jó gyakorlataival

A helyi városvezetők prezentáción, imázsfilmen keresztül mutatták be a települést, kiemelve a foglalkoztatási területen elért eredményeket, a fejlesztési terveket, valamint a Tamásiban rejlő lehetőségeket.

Kétnapos tanulmányi látogatáson járt a „Régiók Bizottsága Környezetvédelem, Éghajlatváltozás és Energiaügy (ENVE) Szakbizottság” március 27-28-án Tolna megyében. A delegációt alkotó tizenkét európai politikus számára „Hátrányos helyzetű térségek válaszai a környezetvédelmi és energetikai kihívásokra” címmel szervezett programot a Tolna Megyei Önkormányzat. A vendégek azért jöttek, hogy megismerjék a megye jó gyakorlatait az imént említett szakterületeken. A küldöttség tagjai között szerepeltek többek között máltai, szlovák, szlovén, észt, angol, ciprusi, olasz, skót, finn, litván nemzetiségű, hazájukban vezető önkormányzati tisztségviselők – tájékoztatott a Tolna Megyei Kormányhivatal.
A Bizottság első alkalommal érkezett tanulmányi útra a Dél-Dunántúlra. Az ilyen jellegű találkozók nem csupán a megyében tapasztalható jó gyakorlatok, hanem a visszajelzések miatt fontosak, melyekből kiderül, hol szükséges előre lépni – mondta Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke, egyben a Régiók Bizottsága magyar delegációvezetője a szekszárdi Vármegyeházán tartott nyitórendezvényen. Kiemelte, a látogatás célja, hogy bemutassák, hogyan lehet a természeti értékekből előnyt kovácsolni egy olyan hátrányos helyzetű területen, mint Tolna megye.
A program az első napon Szekszárdon zajlott, majd március 28-án kedden a résztvevők terepszemlével egybekötött előadást hallhattak a Gyulaj Zrt. közjóléti erdőgazdálkodási tevékenységéről. A delegációt az úton végigkísérő vezérigazgató, Gőbölös Péter köszöntötte Lengyel-Annafürdőn, ahol a Turisztikai és Természetismereti Központot járták körül. A delegáció a Gyulaj Zrt. fenntartásába tartozó Szentkúti ökoházat is útba ejtette, amely teljesen önellátó módon működik, azaz napelemmel biztosítja az áramot, saját vízforrással, nádgyökér zónás szennyvíztisztítással és kemencével gondoskodik a lakhatóságról illetve komfortról.
A vendégek Tamási – s azon belül a Miklósvári Parkerdő – felé tartva, a Vadaspark leskunyhójánál figyelték meg az „erdő népét”. Ezt követően hivatalában fogadta a vendégeket Porga Ferenc, Tamási polgármestere.
A városvezetők prezentáción, imázsfilmen keresztül mutatták be a települést, kiemelve a foglalkoztatási területen elért eredményeket, a fejlesztési terveket, valamint a Tamásiban rejlő lehetőségeket. Porga Ferenc elmondta: Tamási – mint hátrányos helyzetű térség – számos kihívással áll szemben, éppen ezért minden helyi erőforrást felhasználnak a város gyarapításában. Széles András alpolgármester a város geotermikus fűtési rendszeréről szóló előadásában vázolta, miként fordították a közösség javára a környezetben található értékeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.