Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Március 08. 16:47, hétfő | Helyi
Forrás: Gyulaj Zrt.

Növekszik az erdeink területe

Növekszik az erdeink területe

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Tolna megyében ez év tavaszán 4 községhatárban 10 erdőtelepítendő területen dolgozik.

Az Agrárminisztérium tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó állami erdőgazdaságok Kaán Károly Országos Erdőtelepítési Mintaprogramja 2021. tavaszán is folytatódik. Célja nemcsak az erdőterület közvetlen növelése, hanem a jelentős széndioxid megkötés mellett a figyelemfelhívás is. A klímaváltozás kihívásaira az erdőgazdálkodás hatékony válaszokat képes adni. Jelenleg az erdőgazdálkodás az egyetlen olyan hazai ágazat, amely szénelnyelő, vagyis több szenet nyel el, mint amennyit kibocsát. A 2019. évben megkezdett program 3-5 év alatt 25.000 hektáros erdőterület növekedést eredményezhet országosan. Ennek részeseként a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Tolna megyében ez év tavaszán 4 községhatárban 10 erdőtelepítendő területen dolgozik, melynek során 14 fafaj közel 58.000 db csemetéjét ülteti el a változatos, elegyes, őshonos fafajokból álló új erdők reményében. A program részeként - a mintaerdősítéseken kívül - a természetes önerdősülések kiegészítő pótlása, állománynevelése és erdővé alakítása is célja a Társaságnak. Nemes és hálás feladat az ún. Újszülöttek Erdeje nevű kampányban való részvétele a Gyulaj Zrt.-nek, melynek során minden megelőző évben Tolna megyében született gyermek után 10 db facsemetét ültetünk a picik tiszteletére az újszülöttek erdejében, most Lengyel községhatárban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!