Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2021. Március 08. 16:47, hétfő | Helyi
Forrás: Gyulaj Zrt.

Növekszik az erdeink területe

Növekszik az erdeink területe

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Tolna megyében ez év tavaszán 4 községhatárban 10 erdőtelepítendő területen dolgozik.

Az Agrárminisztérium tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó állami erdőgazdaságok Kaán Károly Országos Erdőtelepítési Mintaprogramja 2021. tavaszán is folytatódik. Célja nemcsak az erdőterület közvetlen növelése, hanem a jelentős széndioxid megkötés mellett a figyelemfelhívás is. A klímaváltozás kihívásaira az erdőgazdálkodás hatékony válaszokat képes adni. Jelenleg az erdőgazdálkodás az egyetlen olyan hazai ágazat, amely szénelnyelő, vagyis több szenet nyel el, mint amennyit kibocsát. A 2019. évben megkezdett program 3-5 év alatt 25.000 hektáros erdőterület növekedést eredményezhet országosan. Ennek részeseként a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Tolna megyében ez év tavaszán 4 községhatárban 10 erdőtelepítendő területen dolgozik, melynek során 14 fafaj közel 58.000 db csemetéjét ülteti el a változatos, elegyes, őshonos fafajokból álló új erdők reményében. A program részeként - a mintaerdősítéseken kívül - a természetes önerdősülések kiegészítő pótlása, állománynevelése és erdővé alakítása is célja a Társaságnak. Nemes és hálás feladat az ún. Újszülöttek Erdeje nevű kampányban való részvétele a Gyulaj Zrt.-nek, melynek során minden megelőző évben Tolna megyében született gyermek után 10 db facsemetét ültetünk a picik tiszteletére az újszülöttek erdejében, most Lengyel községhatárban.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 10. 10:03, csütörtök | Helyi

Felfüggesztették a Vasút utcai hulladékfeldolgozó tevékenységét

A város jegyzője felszólította a Kft. ügyvezetőjét, hogy a technológiához kapcsolódó épületeket, berendezéseket helyezze üzembe, és a feldolgozást kezdje meg.

2021. Június 08. 09:18, kedd | Helyi

Június 4-étől országszerte hallhatunk verseket a vasút- és buszállomásokon

Többek között a siófoki, a pécsi, a kaposvári, a szekszárdi vasútállomásokon lehet majd verseket hallani, emellett a Volánbusz Bonyhádi, Paksi, Szekszárdi, Siófoki és Pécsi autóbuszállomásain.

2021. Június 08. 09:17, kedd | Helyi

Ittasan okozott balesetet

A rendőrök a helyszínen két férfit igazoltattak, akik mindketten jól láthatóan ittas állapotban voltak.

2021. Június 04. 15:39, péntek | Helyi

Átadták az Év turistaháza 2020 díjat

A járványügyi intézkedések enyhítésével a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. képviselői átvehették „Az Év Turistaháza 2020.” díjat Lengyel Annafürdőn, és átadhatták a Szentkúti kunyhó-Ökoház egy további fejlesztését.