Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2018. Szeptember 03. 07:00, hétfő | Helyi

Nyaranta csökken a véradók száma

Nyaranta csökken a véradók száma

Tamásiban és környékén a következő napokban több helyen is lehetőség lesz a véradásra.

A nagy meleg miatt némileg lanyhul a véradási kedv, emellett sokan ilyenkor mennek szabadságra. – Ez természetes jelenség, még akkor is, ha netalán éppen nyáron lenne szükség a legtöbb vérre – mondta Gulyás Katalin a teolnak. A Vöröskereszt megyei szervezetének igazgatója hozzátette, hogy egyre többen a szabadság idején vizsgáltatják ki magukat, avagy fekszenek be műtétre a kórházakba. Vért a tizennyolc és hatvanöt év közötti, egészséges felnőtt lakosság adhat. Az eseményt megelőző szűrővizsgálat adott esetben igen hasznosnak bizonyulhat, hiszen az idejében felderített baj kellő kezeléssel nagyobb betegséget előzhet meg. – Összegezve az adatokat, januártól augusztus végéig kilencvenegy százalékos teljesítéssel dolgoztunk – folytatta Gulyás Katalin. – Ez viszonylag jó aránynak mondható. Csak a nyarat, azaz június, július és augusztus hónapokat tekintve nagyobb a lemaradásunk, miután a tervezett véradók nyolcvanöt százalékát értük el. Az említett három hónapban kétezer-hétszázharminc személy bevonásával számoltunk, ám csak ezernyolcszázkilencvenöt személy ült a véradó székbe. Bízunk abban, hogy a következő hónapokban beérjük magunkat, és teljesítjük a tervet. Ma a Gyulaji művelődési házban van véradási lehetőség 12 óra 30 és 15 óra 30 között, holnap Simontornyán, a Simotrade Kft-nél 12:00-14:30-ig, valamint a szakályi művelődési házban 16 órától este 18 óráig. A Tamási Rendőrségen szeptember 5-én, 10-13 óráig várják a véradókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.