Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Július 02. 13:40, kedd | Helyi

Nyári alkotótábor az ozorai Pipo várban

Nyári alkotótábor az ozorai Pipo várban

A Vályi Péter Szakképző Iskola grafikus tanulói nyári szakmai gyakorlatuk részeként két napot tölthettek el az ozorai Pipo Várban

Idén az alkalmazott grafikus tanulók (9. és 11. évfolyam) a nyári szakmai gyakorlatuk részeként egy (a TÁMOP - 3.2.8/08/B pályázat keretén belül) két napot tölthettek az ozorai Pipo Várban kézműves foglalkozásokon. A csapatot Schranz Mónika- a vár vezetője- köszöntötte, a két napos foglakozás szervezésében, lebonyolításában Márkus Regina tanárnő volt segítségükre. Az első nap egy órás tárlatvezetésen vettek részt Körmendi Irén előadásával, majd a batikolás technikájával ismerkedtek meg (a viaszozással és a csomózásos technikákkal), aminek segítségével vászonszatyrot késztettek. A textilfestékkel befestett táska alapra tervezték meg a várral kapcsolatos rajzaikat, szövegeket, majd festették rá a táskára. A batikolás érdekessége, hogy az eltakart felület (viasszal vagy fonallal) az alap textil színe lesz. A második napon a fémdomborítás technikájával ismerkedtek meg, aminek segítségével egyedi grafikákat készítettek. Egy vékony rézlemez egyik oldalára a várról készített vázlatokat valósították meg domborítás formájában. A fennmaradó szabadidőben a vár szépséges részleteit tanulmányozták rajzaikon.
A szakmai gyakorlatot vezették: Boros Eszter és Szabó Eszter tanárnők

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.