Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Június 02. 12:54, kedd | Helyi
Forrás: TMÖ, fotó: praxis.blog.hu

Nyílt levél Tolna megye valamennyi polgármesteréhez

Nyílt levél Tolna megye valamennyi polgármesteréhez

A Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, Fehérvári Tamás - Tolna megye polgármestereihez írt - nyílt levelét olvashatják.

NYÍLT LEVÉL
TOLNA MEGYE VALAMENNYI POLGÁRMESTERÉHEZ


Tisztelt Polgármester Asszony!
Tisztelt Polgármester Úr!

Közismert és tudományos tény, hogy a jelen század egyik legsúlyosabb problémájával állunk szemben: az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezéssel. Az elmúlt bő évszázadban bekövetkezett fejlődés számos olyan káros mellékhatást is eredményezett, amely nem csupán országokat érintő probléma, hanem mindannyiunkat és a jövő generációt veszélyeztető, globális mértékű kihívás is.
A klímaváltozás világméretű megoldást igényel. A globális felmelegedés megfékezésének érdekében, hat évvel ezelőtt Koppenhágában próbáltak megegyezni a világ vezetői, eredménytelenül. Decemberben Párizsban tartják meg azt a klímacsúcsot, amelyen sorsfordító döntésre kerülhet sor, amennyiben széleskörű együttműködést és összefogást tanúsítanak a világ polgárai, összesen egymilliárdan.
Magyarországon Dr. Áder János Köztársasági Elnök Úr karolta fel Al Gore, egykori Nobel-díjas amerikai alelnök kezdeményezését, amelynek célja, hogy a párizsi csúcsig összesen egymilliárd ember támogassa a klímaváltozás elleni küzdelmet. Célkitűzésként fogalmazta meg, hogy a magyar polgárok is felemeljék hangjukat, és a lehető legszélesebb körben csatlakozzanak a felelős, környezettudatos emberek táborához.
A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnökeként, magam is hangsúlyos, ha nem az egyik legfontosabb kérdésnek tartom a természet megóvását. Személyes felelősségemnek érzem, hogy elősegítsem gyönyörű környezetünk megőrzését a jövő generáció számára, éppen ezért csatlakoztam azokhoz, akik cselekvésre szólítják fel a világ vezetőit.
Mint a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Közgyűlésének elnöke, javaslatot tettem legutóbbi ülésünkön, hogy a Szövetség támogassa Köztársasági Elnök Úr kezdeményezését. Valamennyi megyei közgyűlés elnöke úgy döntött, hogy a lehető legszélesebb körben megismerteti e felhívást a megyékben élő emberekkel.
Ennek tükrében kérem Önt is, tekintse közös ügyünknek a klímaváltozás elleni harcot, és szíveskedjék a településén élő embereket tájékoztatni e felhívásról. A kampányhoz csatlakozni és minden további információt elérni a www.elobolygonk.hu internetes oldalon lehetséges.
Hiszem, hogy az összefogás eredményre vezeti e missziót, hiszen a Tolna megyei emberek fontosnak tartják közös kincseink védelmét, és képesek példásan cselekedni egymásért, a környezetükért, közös jövőnkért.
Segítő együttműködését hálásan köszönöm, értékmegőrző és közösséget gyarapító munkájához sok sikert kívánok!

Szekszárd, 2015. június 2.

Tisztelettel és köszönettel:

Fehérvári Tamás
Elnök

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.