Városlista
2023. március 31, péntek - Árpád, Benjámin, Benő

Hírek

2023. Március 07. 10:02, kedd | Helyi

Nyitás előtti programok a tamási DámPont Látogatóközpontban

Nyitás előtti programok a tamási DámPont Látogatóközpontban

Idén március 18-án nyitja meg kapuit a DámPont Ökorturisztikai Látogatóközpont Tamásiban a nagyközönség számára, azonban már februárban elkezdődtek a nyitás előtti programok.

A regisztrációhoz kötött és korlátozott létszámmal induló programokon VIP tárlatvezetések során mutatják be a látogatóközpont kínálatát a résztvevőknek, ahol nemcsak a látogatóközpont kínálatával ismerkedhetnek meg a látogatók, hanem a „kulisszák mögé” is bepillantást engednek a DámPont munkatársai. Az első alkalomra február közepén került sor, amikor a látogatóközpont és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai várták a környékbeli iskolásokat egy, a Pacsmagi Tavak élővilágát bemutató előadással összekötött tárlatvezetésre, február utolsó hétvégéjén pedig a Tamásiban, illetve a tamási járásban élők kereshették fel az intézményt. Az úgynevezett preopening programsorozat március 11-én a pedagógusok és családjaik számára meghirdetett nyílt nappal zárul, amely a pedagógusok számára ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

2023-ban a látogatóközpont számos újdonsággal várja majd az érdeklődőket, így azoknak is érdemes újra felkeresnie, akik az elmúlt időszakban már jártak itt. Amellett, hogy az Esterházyak híres vadaskertjének történetét bemutató kiállítás újabb élményelemekkel bővül, az emeleti térben digitális ökoturisztikai élményközpont várja a családokat, ahol az edutainment eszközeivel, interaktív formában ismerkedhet meg az egész család a térség természeti értékeivel. Mindemellett pedig hónapról hónapra különleges programok várják az érdeklődőket – minikiállítások, szervezett túrák, éjszakai, gasztronómiai, családi ökoturisztikai programok sorából válogathatnak az ide látogatók – akik amellett, hogy a DámPont felkeresésén kívül kipróbálhatják a térség kerékpárturisztikai lehetőségeit, túrázhatnak, felkereshetik a környék várait és kastélyait, megismerkedhetnek a helyi hagyományokkal, még a helyi gyógyvizes fürdőben is csobbanhatnak egyet.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 28. 09:00, kedd | Helyi

Tavaszi lovas rendezvények Tamásiban

A hosszú téli hónapok nem teltek el esemény nélkül a Horseman Lovassport Egyesület életében.

2023. Március 27. 14:08, hétfő | Helyi

Már lehet szavazni a Gyulaj Zrt-re

Hetek óta folyamatban van – a „Szavazzon Magyarország legszebb erdejére!” Facebook kampány, most a Gyulaj Zrt. mutatkozik be.

2023. Március 27. 09:09, hétfő | Helyi

Magyar Költészet Napja a Könnyü László könyvtárban

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük.

2023. Március 24. 08:47, péntek | Helyi

Hirdetmény - általános iskolai beiratkozásról

A 2023/2024. tanévre a Tamási Tankerületi Központ fenntartásában lévő általános iskolákban az alábbi időpontokban kerül sor a beiratkozásra: