Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 27. 07:21, csütörtök | Helyi

Nyugdíjas pedagógusok találkoztak

Nyugdíjas pedagógusok találkoztak

A Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában ünnepélyes keretek között vehették át színes diplomákat az intézmény jubiláló pedagógusai.

-Ünnep a mai nap mindannyiunk számára, hiszen találkozhatunk egymással, azokkal a kollégákkal, akikkel munkáséletünk nagy részét együtt töltöttük – kezdte Szép Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete Nyugdíjas Tagozatának Tolna megyei képviselője, az ünnepség szervezője. – Ünnepeljük azokat a kollégákat, akik 50 és 65 évvel ezelőtt kapták kézhez a diplomájukat, és most jubileumi okleveleiket vehetik át. Köszöntjük őket, és velük együtt örülünk, hogy több tíz évvel ezelőtt ezt a csodálatos hivatást választották – fogalmazott Szép Ferencné. - Embert nevelni nagyon szép és nagyon nehéz hivatás. Mindazok, akik nemzedékek sorát tanították írni, olvasni és számolni, és arra törekedtek, hogy diákjaik képesek legyenek az életben eligazodni, pontosan tudják, hogy csak elhivatott alázattal lehet ezt végezni. A díszdiploma azt jelenti, hogy a sokéves munka eredményeként kezük alól sok értékes, országot építő mérnök, orvos, kiváló szakmunkás került ki. Ezzel ismeri el az egyetem aktív életük munkáját – mondta.
Az ünnepségen egy-egy gyertya gyújtásával emlékeztek meg azokra a kollégákra, akik már nem lehettek közöttük. Gasparics László, az intézmény igazgatója, valamint a város polgármestere, Porga Ferenc is köszöntötte a jelenlévő pedagógusokat, méltatták munkájuk fontosságát, valamint jó egészséget, további szép nyugdíjas éveket kívántak nekik. A rendezvényen idén Bordács János aranydiplomát, Jávori Vincéné pedig vasdiplomát vehetett át. Deák Istvánné Margit néni szintén vasdiplomát kapott, ám sajnos ezt már nem érhette meg, június 2-án búcsúztak el tőle örökre, így lánya vette át az oklevelet. A jelenlévők végül a közös ebéd elfogyasztása előtt egy pohár pezsgővel koccintottak, remélve, hogy jövőre újra találkozhatnak.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.