Városlista
2021. július 25, vasárnap - Kristóf, Jakab

Hírek

2021. Július 20. 08:32, kedd | Helyi

Okirat-hamisító bandára csapott le a rendőrség Tolna megyében

Okirat-hamisító bandára csapott le a rendőrség Tolna megyében

Főiskolai és egyetemi okleveleket, jogosítványokat, érettségi és nyelvvizsga-bizonyítványokat gyártott a banda, összesen 113 ember ellen emeltek vádat.

A bűncselekmény értelmi szerzője, egy 58 éves, Budapesten élő férfi 2015-ben ismerkedett meg az 55 éves pusztahencsei vádlottal. Elmondta neki, hogy hozzáférése van különböző bizonyítványokhoz, amelyekből hamis közokiratokat tud készíteni. A két férfi ezután kezdett kereskedni a hamis okiratokkal, amiket számítógéppel, nyomtatóval és fénymásolóval készítettek. Egy példányért akár 100-150 ezer forintot is elkértek – írta meg az MTI a Tolna Megyei Főügyészség közleménye alapján. A férfiaknak több ember is besegített ügyfelek szerzésével. Az ügyészség 113 ember, köztük a hamis okiratok megrendelői ellen emelt vádat 145 rendbeli közokirat-hamisítás miatt. Az értelmi szerzőre, társára és a fő toborzóra börtönbüntetés kiszabását kérte, 17 millió forintnyi vagyonelkobzás mellett. A többiek esetében felfüggesztett szabadságvesztés, pénzbüntetés és közérdekű munka kiszabását indítványozták.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 23. 08:56, péntek | Helyi

Böjte Csaba látogat Tamásiba

Szent Brigitta szentmise keretében július 23-án, pénteken 17 órától Böjte Csaba ferencesrendi atya is tiszteletét teszi Tamásiban.

2021. Július 23. 08:55, péntek | Helyi

Megszűnt a tűzgyújtási tilalom Tolna megyében

Az elmúlt hét csapadékos időjárása miatt megszűnt a fokozott tűzveszély a hazai erdő- és mezőgazdasági területek jelentős részén.

2021. Július 20. 08:37, kedd | Helyi

Önkéntes Tűzoltó Egyesületek és Önkormányzati Tűzoltóságok találkoztak

A Tamási Tűzoltólaktanya adott otthont június 26-án annak a rendezvénynek, melynek keretein belül önkéntes tűzoltó egyesületek és önkormányzati tűzoltóságok képviselői tanácskoztak.

2021. Július 20. 08:34, kedd | Helyi

Új eszközök segítik a tamási polgárőrök munkáját

Új motorok, kerékpárok, laptopok kerültek a tolna megyei polgárőr egyesületekhez. A Tamási Polgárőr Egyesület két elektromos robogót vehetett át.