Városlista
2021. július 25, vasárnap - Kristóf, Jakab

Hírek

2021. Július 20. 08:37, kedd | Helyi

Önkéntes Tűzoltó Egyesületek és Önkormányzati Tűzoltóságok találkoztak

Önkéntes Tűzoltó Egyesületek és Önkormányzati Tűzoltóságok találkoztak

A Tamási Tűzoltólaktanya adott otthont június 26-án annak a rendezvénynek, melynek keretein belül önkéntes tűzoltó egyesületek és önkormányzati tűzoltóságok képviselői tanácskoztak.

A megjelenteket dr. Balázs Gábor ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója; valamint Hirtné Illés Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke köszöntötte.
Bán Attila tűzoltó ezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő a Tamásiban az Önkéntes Tűzoltó Egyesület épületében működő képzési centrum munkáját, és az eddigi képzések tapasztalatait foglalta össze, majd az egyesületek ellenőrzésének eredményeit ismertette. – Félévente kell a felügyeletünk alatt működő önkormányzati és önkéntes tűzoltó egyesületek részére konferenciát tartani, így a Tolna megyében tevékenykedő, és a Tolna megyei tűzoltóságok felügyelete alá tartozó önkéntes tűzoltó egyesületek és önkormányzati tűzoltóságok vettek részt a konferencián Tamásitól egészen Zombáig. Az elvégzett tevékenységüket értékeltük, ezeknek a tapasztalatait osztottuk meg a megjelentettekkel, emellett tájékoztatást kaptak a pályázatok idei évi alakulásáról is. Tamásiban van egy központi, regionális oktatóközpont, ahol az idei évben sajnos személyesen keveset találkoztunk a járvány miatt, viszont online változatban a képzési centrum működött, és videokonferenciás előadásokat tartottunk az önkéntes tűzoltó egyesületeknek, nem csak Tolna megye, hanem Somogy, Fejér és Baranya megye önkéntesei részére is – mondta Bán Attila.
Az ebédet követően a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség tartotta meg küldöttgyűlését. Gergerics István, a szövetség elnöke ismertette a tavalyi évben végrehajtott tevékenységeket, valamint beszélt a 2021 évi feladatszabás eddigi eredményeiről is. A tagság meghallgatta az ellenőrző bizottság és a Szent Flórián Alapítvány beszámolóját. Az egyebek napirendi pontban megvitatták a diák és felnőtt megyei versenyek helyét és időpontját.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 23. 08:56, péntek | Helyi

Böjte Csaba látogat Tamásiba

Szent Brigitta szentmise keretében július 23-án, pénteken 17 órától Böjte Csaba ferencesrendi atya is tiszteletét teszi Tamásiban.

2021. Július 23. 08:55, péntek | Helyi

Megszűnt a tűzgyújtási tilalom Tolna megyében

Az elmúlt hét csapadékos időjárása miatt megszűnt a fokozott tűzveszély a hazai erdő- és mezőgazdasági területek jelentős részén.

2021. Július 20. 08:34, kedd | Helyi

Új eszközök segítik a tamási polgárőrök munkáját

Új motorok, kerékpárok, laptopok kerültek a tolna megyei polgárőr egyesületekhez. A Tamási Polgárőr Egyesület két elektromos robogót vehetett át.

2021. Július 20. 08:32, kedd | Helyi

Okirat-hamisító bandára csapott le a rendőrség Tolna megyében

Főiskolai és egyetemi okleveleket, jogosítványokat, érettségi és nyelvvizsga-bizonyítványokat gyártott a banda, összesen 113 ember ellen emeltek vádat.