Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Március 04. 16:58, csütörtök | Helyi
Forrás: TEOL

Önkényesen zárta le az utat egy tolnanémedi lakos

Önkényesen zárta le az utat egy tolnanémedi lakos

Vígh László Tolnanémedi polgármestere arról tájékoztatta a lakosságot, hogy nem az önkormányzat zárta le a Nebojsza-hegyen kialakított pihenőhelyre vezető utat.

Azt egy helyi lakos önkényesen zárta le, arra hivatkozva, hogy egy kevés terület abból az útból az ő magánterülete. A polgármester elhordatta a kitett akadályt, valamint többször is megpróbált a lakossal beszélni a helyzetről, de hiába. Miután átnézte, átnézette az önkormányzati térképeket, földhivatali térképeket, megállapították: közútról van szó. Még visszavan a hivatalos földmérő visszajelzése, csak ezután intézkedik a továbbiakról. „Köszönöm a sorozatos visszajelzéseket erről a helyzetről. Azon vagyok, hogy ez mindenképpen megoldódjon és meg is fog oldódni. Ez a föld­út örömömre népszerű lett és úgy tűnik, hogy az állítólagos tulajdonosnak ez valamiért most már nem tetszik. Nem akartam ezzel a kedélyeket borzolni, de annyian szóltak miatta, hogy a tisztánlátás kedvéért mégis megteszem” – írta Vígh László polgármester az önkormányzat zárt közösségi csoportjában.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:59, kedd | Helyi

Oltóbuszokkal segíti a honvédség a járvány elleni küzdelmet

Hétfőn és kedden Tolna megyében tartózkodnak a mozgó oltóhelyek, kilenc településen: Alsónyéken, Decsen, Faddon, Gyönkön, Iregszemcsén, Kölesden, Nagymányokon, Szedresen és Pincehelyen.

2021. Április 20. 08:56, kedd | Helyi

Ütemezetten haladnak az oltások Tamásiban

Zajlik a koronavírus elleni vakcinák beadása Tamásiban is. A háziorvosok hetek óta akár hétvégén is oltanak, a lakosság pedig fegyelmezetten, a korábbinál nagyobb oltási kedvvel vesz részt a folyamatban.

2021. Április 15. 10:46, csütörtök | Helyi

Helyi védett értékek támogatására várják a pályázatokat

A pályázat benyújtásának határideje április 16-a, idén egymillió forint támogatási összeg elnyerésére van lehetőség.

2021. Április 15. 10:44, csütörtök | Helyi

Az erdők megőrzése az egészségünk és társadalmi jólétünk alapja

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. az elmúlt két évben több mint 60 köbméter illegálisan elhelyezett szemetet szállított el.