Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. December 22. 08:38, péntek | Helyi
Forrás: TT

Orionos munkatársak találkoztak

Orionos munkatársak találkoztak

Izgalommal teli várakozás előzte meg az eseményt, az ORION tamási V.-ös gyáregység indulásának 50. évfordulója alkalmából találkoztak az egykori dolgozók.

Az előzetes visszajelzések alapján 170 fővel számoltunk, de nagy örömünkre 190-en voltunk együtt. Már délelőtt 9 órától érkeztek a résztvevők a tamási Würtz Ádám Általános Iskolához. A termet folyamatosan betöltötte a megismerés, a felismerés örömteli hangulata. Volt olyan, aki a gyáregység bezárása óta eltelt 25 év alatt nem találkozott volt munkatársával. Most öröm, mosoly és könnycsepp is kísérte az öleléseket, üdvözléseket. És a csodálkozás szavai is elhangoztak: Te is Orionos voltál? Mindenki kereste, várta, hogy kivel találkozhat még.
„Termelési tanácskozás” címszó alatt Bodóné Filotás Ilona nyitotta meg a találkozót 11 órakor. Emlékeztünk a csodálatos évekre, a sok ügyes kezű emberre, a szocialista brigádok eredményeire. A jól végzett munka megbecsülésére, vezetők és a munkások elismerése – kiváló dolgozói elismerés, miniszteri kitűntetés, SZOT oklevél – azt mutatja, jól végezett munka folyt a tamási gyáregység kapuin belül. A megjelentek bebizonyították, hogy egy jó, összetartó kollektíva volt, melyben még mindig van erő és kitartás, ami a szervezés közben is megmutatkozott. Ezt bizonyítja az alábbi felolvasásra került levél is, melyet Szél Pál küldött, mert nem tudott személyesen megjelenni: „Tisztelettel, Szeretettel köszöntelek Benneteket az Orion 50-ik évfordulójának napján. Kívánom, hogy érezzétek, jól magatokat, emlékezzetek az Orionban töltött időkre. A sikerekre, a kudarcokra, eredményeinkre. Mindenkinek jó egészséget, sok boldogságot kívánok! Mezőtúr, 2017. október 19. Szél Pál”
Sajnos sokan nem érhették meg ezt a találkozót, rájuk gyertyagyújtással és egy perces néma felállással emlékeztünk. Ezután Tamási Város polgármestere, Porga Ferenc mondott köszöntő beszédet. Ezúton is köszönjük, hogy részvételével megtisztelt bennünket.
Később régi fotók kerültek kivetítésre. Jó volt látni, hogy az asztaloknál további közös képek kerültek elő. Megemlítettük azokat a munkatársakat is, akik nem voltak ott velünk. Többször lehetett hallani: „Emlékszel rá? Mit tudsz róla? Azóta nem is láttam.”
Szép ünnepi műsor volt a délután folyamán: a Gyuricza házaspár csodálatos tánca, Máticsné Julika énekét kísérte harmonikával Magdika, Csirkéné Májer Katalin és Horváth Gábris (Bartina együttes tagja) színesítette a műsort. Az Anitó együttesből Tamás jó hangulatot teremtett a késő délutáni, esti órákban. A táncdalok, régi slágerek, szívet melengető dalok táncra perdítettek bennünket. A találkozó résztvevői megmutatták, hogy nem csak a kezük szorgalmas (azok a régi szép idők), de a lábukat is tudják szaporán használni. A svédasztalos fogások, a találkozóra készített torták (közte az „ORION” feliratos), az otthonról hozott süteményekkel teli asztalok mellett gyorsan szaladt az idő. Persze a saját házi pálinkák és borok sem hiányozhattak a kínálatból. Gyorsan elérkezett este kilenc óra, ekkor lett vége a szép napnak.
Úgy láttuk, és a visszajelzések alapján úgy gondoljuk, hogy aki eljött, jól érezte magát.
Köszönjük mindenkinek, akik részt vettek, és akik segítettek, hogy létrejöhetett ez a nagyon jó hangulatban lezajlott találkozó!


A rendezőség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.