Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 10. 14:41, péntek | Helyi

Országos 4. és 6. hely a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen

Országos 4. és 6. hely a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen

Varga Péter és Hauch Zsolt István magas szintű elméleti és gyakorlati tudásról adtak számot

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2013-ban hatodik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). A Szent László TISZK Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézmény diákjai kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.
A verseny fordulói elődöntőből, előválogatóból és a döntőből álltak. Szerkezetlakatos szakmában az írásbeli elődöntő alkalmával közel 300 diák indult a megmérettetésen, ám közülük csak a legjobb 16 folytathatta a versenyt. A legjobb eredményt az SZL TISZK Vályi Tagintézményében végzős szerkezetlakatos tanuló, Hauch Zsolt István érte el, 94%-os eredménnyel. Második helyezett lett Sztojka-Kovács Gergő, valamint hetedik helyen végzett Kecskés József. Az elődöntő után az országos előválogató következett, melynek végén a 16 főből már csak heten juthattak tovább az országos döntőbe. A végső megmérettetésre a háromnapos Szakma Sztár Fesztiválon került sor, ahol Hauch Zsolt országos 4. helyen végzett, mentesülve ezzel a szakmai záróvizsga letétele alól. Sztojka-Kovács Gergő és Kecskés József két-két modulból kaptak felmentést. Felkészítő tanáraik: Kondor Gyula, Kalász Gábor, Izsó Gábor.
Varga Péter, szintén az SZL TISZK Vályi Tagintézményének végzős tanulója növénytermesztő gépüzemeltető, gépkarbantartó szakmában indult a versenyen. Az elődöntők után a legjobb 21 közé került, így folytathatta a versenyt egészen a döntőig, melyen országos 6. helyezést ért el. Ezzel az eredménnyel ő is mentesült a szakmai záróvizsga letétele alól. Felkészítő tanárai: Petrán István, Kántor István, Horváth József és Kondor Gyula.

- Azért a szerkezetlakatos szakmát választottam, mert mindig érdekeltek az ezzel kapcsolatos tevékenységek - mondta Hauch Zsolt István. - Tudtam, hogy minden évben van lehetőség jelentkezni az SZKT versenyre, ezért arra törekedtem, hogy tanulmányi eredményeim megfelelőek legyenek a bejutáshoz. A felkészülés a versenyre elég hosszadalmas volt és nagyon sok munkával járt számomra, és felkészítőim számára is. Izgalommal vártam a versenyfordulók eredményeit.
Legjobban a gyakorlati forduló tetszett, amely nagy kihívást jelentett, és mindig emlékezetes marad számomra. Örülök, hogy minden fordulón továbbjutottam, és országos 4. helyezést értem el. Mindez a felkészítő tanáraim és mesterem segítsége nélkül nem sikerült volna. Ezúton is szeretném megköszönni tanáraimnak, Kondor Gyulának, Izsó Gábornak, és mesteremnek, Kalász Gábornak a felkészítést!

Gratulálunk a sikerekhez!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.