Városlista
2022. január 24, hétfő - Timót

Hírek

2022. Január 04. 08:19, kedd | Helyi

Országos vándorkiállítás nyílik Tamásiban

Országos vándorkiállítás nyílik Tamásiban

A Tamási Művelődési Központ és a dombóvári Presidium Közhasznú Egyesület szervezésében megnyílik a Benned a létra országos vándorkiállítás Tamásiban, a művelődési központban január 4-én, kedden 14 órakor.

A kiállításon fogyatékossággal élő egyéni és csoportos kiállítók alkotásai láthatók.

– Szervezetünk fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességű fiatalok, felnőttek nappali ellátását, foglalkoztatását, s komplex rehabilitációját végzi – mondta Rieger Erika, a dombóvári Presidium Közhasznú Egyesület elnöke. A dombóvári „Reménység” Napközi Otthon erkölcsi felelőssége, hogy gondoskodjék sérült embertársairól a város és városkörnyékén. A 2001 szeptemberében létrejött intézmény 2007 novemberétől egy minden igényt kielégítő, felújított, 800 négyzetméter alapterületű épületrészben működik, melynek alaptevékenysége a fogyatékos gyermekek és fiatalok napközbeni ellátása és foglalkoztatása, korai fejlesztése és gondozása, valamint fejlesztő felkészítése. Jelenleg 70 fiatal és 30 gyermek ellátására van lehetőség, akadálymentes épületben. A fiatalok Dombóvárról és a környező a falvakból napi rendszerességgel járnak a közösségbe. – Sokféle terápiás lehetőséget biztosítunk számukra, így művészetterápiás foglalkozásokat is – mondta az egyesület elnöke. Az első művészi pályázatukat 2015-ben hirdették meg, öt év után ismét kiírták volna, ám közbe szólt a járvány. A bírálóbizottság az idén 58 pályázó 112 alkotása közül 23 egyéni, két páros és egy csoportos pályázó – köztük kaposvári és segesdi résztvevők –, 39 pályaművét választották ki a vándorkiállításra. A kiállítás célja, hogy bemutassák a fogyatékossággal élők tehetségét, a bennük rejlő különleges értékeket.

A Tamásiban kedden nyíló kiállítást Czink Judit, a Tamási Művelődési Központ igazgatója nyitja meg.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.

2022. Január 18. 10:20, kedd | Helyi

Szakképzett ügyintézők fogadják az ügyfeleket a kormányablakokban

A Tolna Megyei Kormányhivatal harminc munkatársa tett sikeres vizsgát, és vehette át kormányablak ügyintéző oklevelét 2021. január 11-én a Vármegyeháza dísztermében.

2022. Január 18. 10:17, kedd | Helyi

Újabb felhívást tett közzé a rendőrség, keresik az eltűnt lányt

A Tamási Rendőrkapitányságon körözési eljárást folytatnak Sárközi Violetta eltűnése kapcsán.

2022. Január 13. 13:15, csütörtök | Helyi

Ivartalanítási akció Tamásiban

A Tamási Állatvédő Egyesület hatalmas lehetőséget kapott a Hundehilfe Ungarn szervezettől: velük együttműködve ivartalanítási akciót indíthatnak kutyák számára.