Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Január 04. 08:19, kedd | Helyi

Országos vándorkiállítás nyílik Tamásiban

Országos vándorkiállítás nyílik Tamásiban

A Tamási Művelődési Központ és a dombóvári Presidium Közhasznú Egyesület szervezésében megnyílik a Benned a létra országos vándorkiállítás Tamásiban, a művelődési központban január 4-én, kedden 14 órakor.

A kiállításon fogyatékossággal élő egyéni és csoportos kiállítók alkotásai láthatók.

– Szervezetünk fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességű fiatalok, felnőttek nappali ellátását, foglalkoztatását, s komplex rehabilitációját végzi – mondta Rieger Erika, a dombóvári Presidium Közhasznú Egyesület elnöke. A dombóvári „Reménység” Napközi Otthon erkölcsi felelőssége, hogy gondoskodjék sérült embertársairól a város és városkörnyékén. A 2001 szeptemberében létrejött intézmény 2007 novemberétől egy minden igényt kielégítő, felújított, 800 négyzetméter alapterületű épületrészben működik, melynek alaptevékenysége a fogyatékos gyermekek és fiatalok napközbeni ellátása és foglalkoztatása, korai fejlesztése és gondozása, valamint fejlesztő felkészítése. Jelenleg 70 fiatal és 30 gyermek ellátására van lehetőség, akadálymentes épületben. A fiatalok Dombóvárról és a környező a falvakból napi rendszerességgel járnak a közösségbe. – Sokféle terápiás lehetőséget biztosítunk számukra, így művészetterápiás foglalkozásokat is – mondta az egyesület elnöke. Az első művészi pályázatukat 2015-ben hirdették meg, öt év után ismét kiírták volna, ám közbe szólt a járvány. A bírálóbizottság az idén 58 pályázó 112 alkotása közül 23 egyéni, két páros és egy csoportos pályázó – köztük kaposvári és segesdi résztvevők –, 39 pályaművét választották ki a vándorkiállításra. A kiállítás célja, hogy bemutassák a fogyatékossággal élők tehetségét, a bennük rejlő különleges értékeket.

A Tamásiban kedden nyíló kiállítást Czink Judit, a Tamási Művelődési Központ igazgatója nyitja meg.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.