Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Április 11. 11:41, kedd | Helyi
Forrás: fotó: life.hu

Országszerte ünneplik ma a Költészet Napját

Országszerte ünneplik ma a Költészet Napját

Tamásiban este 18 órától Sudár Annamária irodalmi estjére várják az érdeklődőket, melynek címe: Mindannyiunk atyja, Arany János tanár úr.

Versmaratonnal, "versposztokkal", könyvbemutatóval, több helyen zenés előadással ünneplik a költészet napját országszerte, így Tolna megye művelődési házaiban és könyvtáraiban is. Pakson április 11-én az Irodalmi esték sorozat keretében Parti Nagy Lajos költő lesz a Csengey Dénes Kulturális Központ vendége, akivel Tell Edit, az intézmény igazgatója beszélget. A Pákolitz István Városi Könyvtár idén csatlakozott a Posztolj verset az utcára! elnevezésű országos akcióhoz, amelynek résztvevői a köztereken - házak falára, ablakokra, gépkocsikra - tehetik ki kedvenc versüket. Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban április 11-én Csötönyi László szekszárdi előadó és versmondó barátai tolmácsolják 20. századi és kortárs szerzők - köztük Radnóti, Babits, Illyés Gyula - műveit. A központ Agóra kávézójában ezúttal is lehet egy-egy leírt verssel vagy verssorral fizetni egy kávéért. Az Illyés Gyula Megyei Könyvtár többek közt Weöres Sándor, Petőfi és József Attila verseit feldolgozó zenés előadással ünnepli a költészet napját Károlyi Dorina és Károlyi Kálmán közreműködésével.
Tamásiban este 18 órától Sudár Annamária irodalmi estjére várják az érdeklődőket, melynek címe: „mindannyiunk atyja” Arany János tanár úr. Az önálló est Nemes Nagy Ágnes egyik írásából vett címe Arany János életművének meghatározó súlyára, hatására utal. A műsorban elhangzik – többek között – a Buda halála Hatodik éneke; a Vörös Rébék című ballada, a Rendületlenül című költemény, a Petőfi–Arany-levelezés néhány részlete, illetve több Aranyról, Aranyhoz szóló mű is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!