Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Május 15. 13:20, szerda | Helyi
Forrás: MTI, fotó: borsonline.hu

Összeférhetetlenség miatt mondott le Pári polgármestere

Összeférhetetlenség miatt mondott le Pári polgármestere

Összeférhetetlenség miatt lemondott tisztéről a Tolna megyei Pári független polgármestere, aki a félmilliárd forintos alaptőkével létrehozott, többségi önkormányzati tulajdonú vagyonkezelő társaság vezérigazgatója lett

Gere Zoltán április 30-án nyújtotta be lemondását, a 690 fős községben július 7-re tűzték ki az időközi polgármester-választást - mondta Budainé Vajk Ildikó, a helyi választási iroda vezetője kedden az MTI-nek.
A volt faluvezető tájékoztatása szerint a Pári Vagyonkezelő és Befektető Zrt.-t a község hosszú távú fejlesztésére 502 millió forintos alaptőkével hozták létre abból a 622 millió forintból, amelyet a bíróság a szomszédos Tamásival 2012-ben befejeződött vagyonmegosztási perben Párinak megítélt.
Gere Zoltán közölte, hogy az összegből a kistelepülés önkormányzata 100 millió forintot tartott meg rövid távú fejlesztésekre, 500 millió forinttal a zrt. alaptőkéjéhez járult hozzá. Ismertetése szerint a zrt. 20 ezer forint névértékben kibocsátott részvényeinek jegyzését pári lakosoknak is felajánlották. A lehetőséggel 40-en éltek, de a zrt. - amelynek négytagú felügyelőbizottságában három független önkormányzati képviselő van - további hétmillió forint erejéig lehetővé teszi a lakossági részvényvásárlást - tette hozzá.
Arra is kitért, hogy a zrt. alaptőkéjét a pénz- és az ingatlanpiacon, illetve működő tőkeként vállalkozásokba fektetik be.
A fejlesztési elképzelésekről eddig négy fórumot tartottak, konkrét terv azonban még nincsen - mondta a volt polgármester.
A lakosság és a képviselők csaknem száz ötletet vetettek fel a helyi iparterület bővítésétől kezdve a letelepedési támogatás nyújtásán át a lovas turizmus fejlesztéséig.
A fórumokon bemutatott, 2013 és 2023 közötti fejlesztési stratégia ismertetésében az olvasható, hogy célja egy egészséges, boldog, önellátó település létrehozása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.