Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Április 18. 08:29, hétfő | Helyi
Forrás: tolnafoci.hu

Őszintén a Tamási helyzetéről

Őszintén a Tamási helyzetéről

Győry Csaba vezetőedző értékelt, elemzett, magyarázott és előretekintett.

Győry Csaba, Tamási 2009 FC vezetőedzője beszélt a helyzetről a Tolnafoci.hu-nak:

"Nem vagyok könnyű helyzetben, ugyanis szezon közben elég nehéz értékelni. Próbálom globálisan nézni a helyzetünket, viszont sajnos féltávnál ez aligha lehetséges. Főleg, hogy az első fordulókban a bajnokság tabelláját nézve élcsapatokkal játszottunk. Ennek ellenére koránt sem vagyok elégedett. Ha maradunk a realitások talaján, akkor megállapítható, hogy igazán az őcsényi vendégjátékunk során vesztettünk el olyan 3 pontot, ami csalódás, főleg annak tudatában, hogy a csapat jól játszott és vezetett is 0:2-re. A Majos, a Szedres és a Dombóvár elleni mérkőzésen nem okozott csalódást a csapat, viszont mindenki tudja, hogy ez nem elég. A klubbal egy hároméves projektet dolgoztunk ki, amiből eltelt két és fél hónap. Molnár Jánossal és Adorján Zoltánnal egyértelmű koncepciónk van a futballról, amit egy ilyen nehéz helyzetben lévő klubnál lehetetlen egyik napról a másikra megvalósítani. Egyikünk sem bír veszteni még edzésen sem. Pont emiatt olykor egy bajnoki vereségbe belehalunk."

"A csapatnál közel sincs 'pánikhelyzet', bízok a munkámban, a munkában és a játékosaimban. A tavaszi szezonhoz képest nagyot lépett előre Tamási. Már győzelmet is szereztünk és az igazán 'partimeccsek' most következnek. Hétről hétre fejlődik a játékunk. Igazán akkor félhetnénk, ha a mérkőzéseken nem látnánk azokat a dolgokat, amiket kértünk az adott heti taktikában. És itt megállnék egy szóra. A legnehezebb dolog talán az volt, hogy a csapat gondolkodását átállítsuk a felnőtt futball felé. Több játékosnak ez az első éve a felnőtt labdarúgásban, de vannak olyanok is, akik sose játszottak ebben a rendszerben. Ennek a lényegét, ugyan hosszútávú, de sikeres módszerét el kellett fogadtatnunk. A keret átlag életkora 22 év, 3 hónap, ami a jegyzőkönyvek alapján magasan a legfiatalabb csapatra utal. Félreértés ne essék, ezzel nem lehet, és távol is álljon tőlem, hogy ezzel akarnék 'magyarázkodni'. Ezt az utat a stábommal mi választottuk, a felelősség is rajtunk van."

"A klubot, csapatot, bajnokságot mostanra kezdjük teljes körűen megismerni, a sötét alagutat most kezdjük elhagyni. A munkánkat -szakmai stábét és a játékosokét - racionálisan a jövő esztendőben lehet megítélni, mikor már van mögöttünk egy félév, előttünk egy bajnokság, amit pontegyenlőséggel kezdünk a többi csapattal. Persze ez a távolibb jövő, egyelőre a következő mérkőzésekre kell figyelnünk. A csapat felé az elvárásom, hogy az eddigi gyűjtött pontjainkhoz minden mérkőzésen további pontokat szerezzünk. Innentől csak a szerzett pontokkal leszek elégedett."

"A szezon előtt azt mondtam, hogy a hídon akkor lehet átmenni, ha odaértél. Nekünk most a hidat is meg kell építünk, amihez a Klub vezetősége mindent megtesz."

"És végül hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy minden megyében dolgozó kollégámnak, vezetőnek és játékvezetőnek sikeres folytatást kívánjak. Persze az adott heti ellenfeleinknek mindig egy alkalmi balszerencsét, ami az eredményességet illeti!"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.