Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Szeptember 25. 08:35, hétfő | Helyi

Öt éve áll már a Szent Hubertus kápolna a parkerdőben

Öt éve áll már a Szent Hubertus kápolna a parkerdőben

Megszentelésének és avatásának ötödik évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét tartanak a helyszínen.

Pénteken, szeptember 22-én volt a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Miklósvári Parkerdejében a Szent Hubertus erdei fakápolna megszentelésének és avatásának 5 éves évfordulója. A kápolnát napra pontosan öt éve szentelte fel 2012. szeptember 22-én dr. Hegedűs János plébános úr, a megszentelési szertartás után az ünnepségen a nemzetiszínű szalagot a kivitelező és tulajdonos Gyulaj Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató vágta át Tamási város akkori polgármesterével, Ribányi Józseffel közösen. A kápolna a vadászok és erdészek védőszentjének tiszteletére, a Gyulaj Zrt. munkatársainak összefogásával épült, Gál László tervei alapján. Csodálatos, meghitt környezetben a teremtett világ szépségére és a kereszténységre hívja fel a figyelmet azóta is. Sok keresztelői-, esküvői szertartás zajlik a helyszínen minden évben. Baráti, családi, munkahelyi közösségek csoportképei készülnek előtte, az interneten, a közösségi felületeken a kis kápolna fotóinak száma mára már megszámlálhatatlan. Az épített és a teremtett világ harmóniájaként számos magyar és külföldi magazinban, kiadványban is szerepelt már a fotója, egy alkalommal még címlapon is. A Szent Hubertus erdei kápolna megszentelésének és avatásának ötödik évfordulója alkalmából a Hálaadó Szentmise 2017. október 27-én, pénteken 15:00-kor lesz a helyszínen. A szentmisét Mátyás Imre plébános celebrálja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.