Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Május 22. 10:10, péntek | Helyi
Forrás: TEOL

Óvatosabban kellene vezetni a szokásosnál

Óvatosabban kellene vezetni a szokásosnál

Tolna megyében a napokban, hetekben a közlekedőknek Hőgyész, Pincehely, Bonyhád, Báta, Dalmand és Váralja térségében kell útépítés miatt fokozott figyelemmel közlekedni.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ajkai mérnöksége munkaterületére múlt pénteken egy autó csapódott be, és kis híján tragédia történt. Az esetről fedélzeti kamerás videófelvétel készült, hatszázezren látták azóta az elrettentő képsorokat. Tolna megyében utoljára 2013-ban történt hasonló baleset. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arról tájékoztatta a Tolnai Népújságot, hogy mérnökségeik megyénkben az elmúlt időszakban jellemzően növényzetgondozási tevékenységet végeztek, amely ettől a héttől kibővült nagy felületű burkolatjavítással is. Tolna megyében a napokban, hetekben a közlekedőknek Hőgyész, Pincehely, Bonyhád, Báta, Dalmand és Váralja térségében kell útépítés miatt fokozott figyelemmel közlekedni. A 8-as főúton, a Városlőd környékén történt balesetről sokkoló felvétel is készült. Az ajkai mérnökség munkatársai gépi kaszálási munkákat végeztek, a nehezebben belátható útszakaszon kétlépcsős forgalomkorlátozást építettek ki, a kaszáló munkagépet kézi irányítással, váltakozó forgalomirányítással biztosították. Amikor a kisteherautó becsapódott a kézi irányítás során szabályosan megálló, utánfutóval rendelkező autóba, annak rakománya – egy kisebb ipari, úgynevezett gatterfűrész – előre repült. A szerencsén múlt, hogy a fűrészlap és a többi alkatrész nem találta el a mérnökségi forgalomirányítót, aki így kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet. A Magyar Közút Zrt. a Tolnai Népújsággal ismertette, a 2000-es évtől napjainkig országosan tizenhét mérnökségi szakember hunyt el munkaterületen figyelmetlen vagy szabálytalanul közlekedők miatt. Ezen tragikus esetekben közös, hogy a munkaterületek mellett a vétkes jármű vezetője nem a kihelyezett forgalmi jelzéseknek, korlátozásoknak megfelelően közlekedett, és legtöbbször a megengedett sebességet jelentősen túllépte. A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy a szokásosnál óvatosabban és körültekintőbben vezessenek, figyeljenek az előjelzésekre, korlátozásokra, a kaszálást végző szakemberektől, a munkagépektől pedig tartsanak megfelelő távolságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.