Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2021. November 12. 10:53, péntek | Helyi

Paks II. interaktív kamion érkezik Tamásiba

Paks II. interaktív kamion érkezik Tamásiba

2021. november 15-én hétfőn, Tamásiba érkezik a Paks II. interaktív kamion, mely az érdeklődők számára a Kossuth téri parkolóban 8:00-12:30 és 13:00-17:00 óra közötti időpontban ingyenesen látogatható.

Az interaktív tájékoztató kamion egy guruló kiállítás, amelynek belsejében lévő interaktív eszközökkel, játékos formában ismerteti meg a látogatókat az atomenergiával. A jármű házhoz viszi az ismereteket a nukleáris energiatermelésről, az atomenergia biztonságos és környezetkímélő felhasználásáról, a hazai energiatermelésben betöltött kiemelt szerepéről, a Paksi Atomerőműről, illetve az új atomerőművi blokkok létesítését végző Paks II. projektről azok számára is, akiknek nem áll módjukban felkeresni a szintén széleskörű tájékoztatást nyújtó paksi Tájékoztató és Látogatóközpontot. A kiállítás közvetlenül, lakókörnyezetében tájékoztatja a lakosságot az atomenergiáról és az új blokkokról, és lehetővé teszi a felmerült kérdések megválaszolását, eloszlatva az atomenergiával kapcsolatos esetleges félelmeket, kételyeket. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a mozgó kiállítás munkatársai.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 10:15, péntek | Helyi

Családbarát vállalat címet nyert el a Tamási-Hús

Átadták „Az Év Családbarát Vállalata” díjakat az elmúlt pénteken a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány szervezésében Budapesten.

2021. December 03. 10:14, péntek | Helyi

Tolna megyében idén már több mint 100 lakás gyulladt ki, a következő hetekben megduplázódhat a lakástüzek száma

Elkezdődött az ünnepi készülődés, ha azonban az adventi koszorú tűzvédelmi szempontból nem biztonságos, az égő gyertya könnyen lakástüzet okozhat – hangsúlyozza a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

2021. November 30. 15:10, kedd | Helyi

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban

A tegnap napon több baleset is történt a megyében, köztük egy halálos kimenetelű.

2021. November 30. 15:10, kedd | Helyi

Eltűnt Kökény Anasztázia Anna

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.