Városlista
2022. január 24, hétfő - Timót

Hírek

2021. December 21. 17:33, kedd | Helyi
Forrás: TMSZC

Pályaorientációs kalandőrület: egy csapat sem maradt ajándék nélkül

Pályaorientációs kalandőrület: egy csapat sem maradt ajándék nélkül

Már második alkalommal szervezte meg Pályaorientációs Kalandőrület című vetélkedőjét a Tolna Megyei SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium.

Már második alkalommal szervezte meg Pályaorientációs Kalandőrület című vetélkedőjét a Tolna Megyei SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium, a Tolna Megyei Szakképzési Centrummal és a Tolnáért- Tolna Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft-vel közösen. Igaz, maga a vályis Kalandőrület játék ennél jóval terjedelmesebb múltra tekint vissza, csak kicsit más formában zajlott. A program fő célja most a szakképzésben rejlő lehetőségek ismertetése, a pályaválasztás elősegítése volt az ahhoz közel álló gyerekek számára. A december 15-én 8 és 18 óra között lezajlott megmérettetésen 14 csapat indult, többségében Tolna megyéből, de Baranya is képviseltette magát. A gyerekeknek most is egy bemutatkozó videót kellett készíteniük "beugró" feladatként megadott tematika szerint, amelyből már kiderülhetett számukra az is, hogy a megmérettetés vezérfonala a Pál utcai fiúk története lesz. December 15-én 8 órakor aztán kezdődött a nagy kaland. A kincsesládáig összesen 13 feladatot megoldva juthattak el a versenyzők. A csapatok saját iskolájukban, illetve annak környékén játszottak, a megoldásokat interneten kellett visszaküldeniük a tamási Vályi iskolában kialakított operatív központba. Kalandozás közben több szakmával is közelebbi kapcsolatba kerülhettek, készítettek lampion égősort, filmrészletet szinkronizáltak a hegesztés témájában, megépítették a grund makettjét, hogy csak néhány példát említsünk. A Tolnatáj Televízió akárcsak tavaly, most is élőben közvetítette az eseményeket Facebook oldalán. Bejelentkeztek a versenyző csapatoktól, sőt egész műsorfolyamot építettek a pályaorientáció témájára, mely során a Tolna Megyei Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolák, duális képzőpartnereik is bemutatkoztak. Ezek a videók visszanézhetőek mind a Tolnatáj Televízió, mind a Szakképzési Centrum Facebook oldalán. A vetélkedő díjátadó ünnepségére, december 17-én a Vályi Péter Szakképző Iskolában került sor. A megjelentekhez elsőként Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Önkormányzat elnöke, majd Varga-Stadler Gábor, a Tolnáért-Tolna Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője szólt. A Tolna Megyei Szakképzési Centrum képviseletében Dömötör Csaba kancellár mondott beszédet, a versenyről összefoglalót pedig Balassáné Herczeg Szilvia, a Vályi Péter Szakképző Iskola szakmai igazgatóhelyettese, a kalandőrület főkoordinátora adott. A Tolnatáj Televízió részéről Bencze Péter szerkesztő-riporter méltatta a gyerekek teljesítményét. Idén is sok csapat részesült elismerésben lévén, hogy az első három helyezés mellett öt különdíj is gazdára talált. "Bónuszként" minden csapat pizzázó utalványokat kapott a Tolnáért- Tolna Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. jóvoltából.


1. helyezett: 10 Karakter csapat, Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola
2. helyezett: Super8 csapat, Vásárosdombói Általános Iskola és AMI
3. helyezett: HHT Gang csapat, Hosszúhetényi Általános Iskola és AMI

Címkék: Tamási, tolna megye, Vályi

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.

2022. Január 18. 10:20, kedd | Helyi

Szakképzett ügyintézők fogadják az ügyfeleket a kormányablakokban

A Tolna Megyei Kormányhivatal harminc munkatársa tett sikeres vizsgát, és vehette át kormányablak ügyintéző oklevelét 2021. január 11-én a Vármegyeháza dísztermében.

2022. Január 18. 10:17, kedd | Helyi

Újabb felhívást tett közzé a rendőrség, keresik az eltűnt lányt

A Tamási Rendőrkapitányságon körözési eljárást folytatnak Sárközi Violetta eltűnése kapcsán.

2022. Január 13. 13:15, csütörtök | Helyi

Ivartalanítási akció Tamásiban

A Tamási Állatvédő Egyesület hatalmas lehetőséget kapott a Hundehilfe Ungarn szervezettől: velük együttműködve ivartalanítási akciót indíthatnak kutyák számára.