Városlista
2022. augusztus 16, kedd - Ábrahám

Hírek

2022. Június 30. 11:26, csütörtök | Helyi

Pénteken kezdődik a Fúvós Fieszta

Pénteken kezdődik a Fúvós Fieszta

Július 1-2-3-án rendezi meg Tamásiban a Tamási Koncert-Fúvószenekar a Fúvós Fiesztát.

1962-ben, vagyis 60 évvel ezelőtt alakult meg Tamásiban az úttörőzenekar. Az együttes nem csak az akkori nagyközség fontos eseményeinek állandó résztvevője volt, hanem a megye és az ország számos pontján léptek fel és értek el szép sikereket, eredményeket. Határainkon túl is megismerhette őket a közönség, Lengyelországban és az akkori NDK területén is sikerrel szerepeltek. A több évtizedes, számos elismeréssel tarkított működést követően, Hemerle János karmester nyugdíjba vonulása után a zenekar megszűnt. A régi tagok, az addigra már fiatal-felnőtt zenészek kezdeményezésére azonban nem maradt sokáig zenekar nélkül Tamási. A régi muzsikusok összefogásának eredményeként, Lukács Tibor vezetésével, megalakult a felnőtt zenekar. 1988-tól aztán Markovics Gábor került a zenekar élére, munkája eredményeként pedig új lendületet kapott az együttes fejlődése. Országhatáron belüli és azon túli ismertségük folyamatosan nőtt. Közel ezer hazai fellépés, Berlintől Moszkváig közel 20 külföldi turné, nemzetközi versenydíjak, CD és DVD felvételek, elismerések, díjak sora jellemezte ezt a korszakot. Művészeti munkájuk eredményeként 2003-ban kiérdemelték a Babits Mihály-díjat, 2013-ban a Csokonai Vitéz Mihály-díjat, 2015-ben a "Tolna Megyéért-díjat. Markovics Gábort Elek Péter, a sásdi fúvószenekar karmestere követte a zenekar élén, tőle pedig Varga Balázs vette át a karmesteri pálcát, aki 2019 év elejétől vezényli, irányítja a Tamási Koncert-Fúvószenekart. Legutóbb a Színek-Zenék-Zamatok városi rendezvényen léptek fel és adtak tanúbizonyságot arról, hogy a zenekar ismét kiváló formában van. Erről megbizonyosodhat mindenki július első hétvégéjén, ha ellátogatnak a Fúvós Fiesztára. A tamási fúvósok mellett még több zenekar, mazsorett csoportok gondoskodnak a kiváló színvonalról és hangulatról a tamási rendezvénytéren.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 15:53, hétfő | Helyi

Tűzeset miatt csökkentett sebességgel közlekednek a vonatok az érintett területnél

A vasúti töltés melletti tűz mintegy 30 kilométer hosszban Kurdtól Pincehelyig ég, foltokban - Csibrák, Dúzs, Szakály, Regöly, Szárazd, Keszőhidegkút és Belecska térségében.

2022. Augusztus 10. 08:45, szerda | Helyi

Herendre lehet túrázni a természetjárókkal

A Tamási Művelődési Központ természetjáró csoportja augusztus 13-án, szombaton Herendre, a világhírű porcelán hazájába látogat.

2022. Augusztus 10. 08:42, szerda | Helyi

Orvhalászok akadtak a rendőrök hálójába

Egy hivatásos halász tett bejelentést, hogy az Iregszemcse melletti, általa felügyelt Okrád 1-es halastónál orvhalászatra utaló nyomokat észlelt. Két tamási rendőr vele együtt figyelte a tavat.

2022. Augusztus 07. 21:49, vasárnap | Helyi

Rendőrségi hírek Tolna megyéből

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén augusztus 6-án egy súlyos sérüléses és három anyagi káros baleset történt.