Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Június 30. 11:26, csütörtök | Helyi

Pénteken kezdődik a Fúvós Fieszta

Pénteken kezdődik a Fúvós Fieszta

Július 1-2-3-án rendezi meg Tamásiban a Tamási Koncert-Fúvószenekar a Fúvós Fiesztát.

1962-ben, vagyis 60 évvel ezelőtt alakult meg Tamásiban az úttörőzenekar. Az együttes nem csak az akkori nagyközség fontos eseményeinek állandó résztvevője volt, hanem a megye és az ország számos pontján léptek fel és értek el szép sikereket, eredményeket. Határainkon túl is megismerhette őket a közönség, Lengyelországban és az akkori NDK területén is sikerrel szerepeltek. A több évtizedes, számos elismeréssel tarkított működést követően, Hemerle János karmester nyugdíjba vonulása után a zenekar megszűnt. A régi tagok, az addigra már fiatal-felnőtt zenészek kezdeményezésére azonban nem maradt sokáig zenekar nélkül Tamási. A régi muzsikusok összefogásának eredményeként, Lukács Tibor vezetésével, megalakult a felnőtt zenekar. 1988-tól aztán Markovics Gábor került a zenekar élére, munkája eredményeként pedig új lendületet kapott az együttes fejlődése. Országhatáron belüli és azon túli ismertségük folyamatosan nőtt. Közel ezer hazai fellépés, Berlintől Moszkváig közel 20 külföldi turné, nemzetközi versenydíjak, CD és DVD felvételek, elismerések, díjak sora jellemezte ezt a korszakot. Művészeti munkájuk eredményeként 2003-ban kiérdemelték a Babits Mihály-díjat, 2013-ban a Csokonai Vitéz Mihály-díjat, 2015-ben a "Tolna Megyéért-díjat. Markovics Gábort Elek Péter, a sásdi fúvószenekar karmestere követte a zenekar élén, tőle pedig Varga Balázs vette át a karmesteri pálcát, aki 2019 év elejétől vezényli, irányítja a Tamási Koncert-Fúvószenekart. Legutóbb a Színek-Zenék-Zamatok városi rendezvényen léptek fel és adtak tanúbizonyságot arról, hogy a zenekar ismét kiváló formában van. Erről megbizonyosodhat mindenki július első hétvégéjén, ha ellátogatnak a Fúvós Fiesztára. A tamási fúvósok mellett még több zenekar, mazsorett csoportok gondoskodnak a kiváló színvonalról és hangulatról a tamási rendezvénytéren.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.