Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Október 29. 08:13, hétfő | Helyi
Forrás: kadarka.net, fotó: teol.hu

Prima Primissima – ők lettek az idei Tolna megyei díjazottak

Prima Primissima – ők lettek az idei Tolna megyei díjazottak

Tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) Tolna megyei szervezete a Prima Primissima díjátadó gálát péntek este a Babits Mihály Kulturális Központ Színháztermében.

A díjátadó gálán dr. Fajszi Lajos, a VOSZ megyei elnöke, Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős miniszter és Ács Rezső, Szekszárd polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

A rendezvényen adták át a Tolna megyei Prima Díjakat, az Év Tolna Megyei Vállalkozója Díjakat és kiderült az is, hogy a VOSZ megyei szervezete ebben az évben kiket jelöl az Országos Év Vállalkozója Díjra.

A Tolna megyei Prima Díjat ebben az évben is hárman vehették át. Magyar Zeneművészet kategóriában díjat kapott a szekszárdi Csurgó zenekar. A Magyar Képzőművészet kategória nyertese a bonyhádi Stekly Zsuzsa lett, aki tűzzománcairól ismert. A Magyar Sport kategóriában a KSC Szekszárd kosárlabdacsapat edzője, Harsányi Mária vehette át a díjat.

Az év megyei vállalkozója díjat négyen vehették át. Díjat kapott Horváth Tamás, a Betta Kft. tulajdonosa, akinek nevében Viszügyel Klára ügyvezető, gazdasági vezető vette át az elismerést. Ugyancsak díjban részesült Horváth Helga (Dél-Takarék), valamint Horváth Sándor (Horváth és Társai Kft.), illetve Zuschlag János (Governsoft Kft.)

Az Országos Év Vállalkozója Díj Tolna megyei jelöltje lett Feil József (Beanett Bt.), illetve Csillag Sándor (Hostunit Kft.), valamint dr. Túriné Szalai Mária és dr. Túri Árpád (Túri Szolgáltató Kft.), és Dr. Beréti Zsolt (Niklós Kft.).

Kiemelkedő társadalmi szerepvállalásért ugyancsak elismerést vehetett át Vizdár Lőczi Gizella, az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület vezetőségi tagja és Korcsmár István, az Alisca Bau Építőipari Zrt. vezérigazgatója.

A VOSZ megyei szervezete immár hagyományosan az idei gálára is meghirdetett egy közönség szavazást. A jelöltek között volt a szekszárdi Muslinca Férfikar, a tamási Pántlika néptánc együttes és a bonyhádi Kränzlein Néptánc Egyesület.

A közönségdíjat végül a bonyhádi Kränzlein Néptánc Egyesület nyerte el.

A díjátadó gála után az ünnepelteket állófogadás várta, melyen Tolnay Tibor, a VOSZ elnöke, a Prima Primissima Alapítvány kurátora tartott pohárköszöntőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.