Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Június 10. 10:27, szerda | Helyi

Református templomokat újítanak fel a megyében

Református templomokat újítanak fel a megyében

A Tolnai Református Egyházmegyében már befejeződött az iregszemcsei templom toronysisakcseréje, és több településen, Nagyszokolyban, Felsőnyéken, Nagyszékelyben zajlanak vagy zárultak le templomfelújítások.

Több református templomot felújítanak Tolna megyében, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával műemléképületek is megújulnak.

A dombóvári református templom rekonstrukciója június végére fejeződik be

- mondta Sipos Előd Zoltán lelkész.

Az 1929-ben, neogót stílusjegyekkel épült templomot statikailag is meg kellett erősíteni, az épület süllyedése miatt megrepedt keleti és nyugati falat vasrudakkal húzták össze. Felújították többek között a helyi védelem alatt álló templom gyülekezeti termeit, újravakolták a falakat, kicserélték a színes üvegablakokat, a torony új burkolatot és csúcsdíszt kapott - tette hozzá.
A munkát a tárca 80 millió forintos támogatásával végzik el, a 120 tagú gyülekezet szeptember 27-én hálaadó istentiszteleten ünnepli a felújítást.

A Tolnai Református Egyházmegyében már befejeződött az iregszemcsei templom toronysisakcseréje, és több településen, Nagyszokolyban, Felsőnyéken, Decsen, Őcsényben, Nagyszékelyben zajlanak vagy zárultak le templomfelújítások.

Az 1782-ben épült őcsényi műemléktemplom újrafestése, vízelvezető rendszerének és elektromos hálózatának cseréje 50 millió forintos támogatásból július 30-ra fejeződik be - közölte Papp Zsolt Endre helyettes lelkész.

Nagyszékely 1801-ben elkészült, szintén műemléktemplomán a tetőt és a toronysisakot is kicserélik, Csapkovics Bertalan lelkész ismertetése szerint a munkára több forrásból 90 millió forintot fordítanak. A település református temploma attól különleges, hogy egybeépült a falu Árpád-kori templomával. Utóbbi tetőszerkezetén 2013-ban végeztek felújítást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!