Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Július 17. 06:00, szerda | Helyi

Regölyben járt az Ízőrzők stábja

Regölyben járt az Ízőrzők stábja

A Duna Televízióban látható műsor a régi magyar konyha hagyományos ízeit kutatja fel.

Az adás készítése közben érdekes és értékes emberekkel beszélgetnek, számtalan helyi értéket, látnivalót ajánlanak a nézőknek, és megmutatják azt a gasztronómiai tudást, amelyet anyáink-nagyanyáink még ismernek, de az őket követő nemzedékek már nem tanultak meg. Regölyben sétálva megcsodálhatták a régi népi építészet remekműveit. A római katolikus templom patrónusa Szent György, az épület felújított állapotban várja a csendességre, lelki táplálékra vágyó betérőket. Egészen különleges élményt, az élő történelmet tapasztalhatták meg Cziráki Viktor Újszkítiájában. Ellátogattak még Cziráki Judit szíjgyártó és nyeregkészítőhöz, aki Regöly lovas hagyományainak is őrzője. Helyi népviseletben lépett fel a minősítő versenyeken kiváló eredményeket elért Regölyi Népdalkórus, a konyhában pedig régi regölyi ételeket készítettek a Regöly Kulturális Egyesület tagjai. Főtt regölyi tejfölös csirkehús leves, vegyes csülkös pörkölt, fujtott hús hagymás burgonyával, mája leves regöliesen, regölyi paradicsomos káposzta és természetesen kisült az elmaradhatatlan perec kalács is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 06:59, szerda | Helyi

Rendőrségi bemutató Páriban

A Tamási Rendőrkapitányság munkatársai a faluban megszervezett Hitélet és Kultúra Napján tartottak rendőrségi bemutatót.

2019. Augusztus 21. 06:56, szerda | Helyi

Barátja nem érti, miért nem előzött tovább a tegnapi balesetben elhunyt motoros

A helyszínen a szemtanúk többen elmondták: a motoros nem ment gyorsan, valószínűleg megijedhetett.

2019. Augusztus 15. 16:15, csütörtök | Helyi

Gyarapodnak az önkormányzati tűzoltóságok

Tolna megye mindhárom önkormányzati tűzoltósága nyert támogatást a részükre kiírt eszközfejlesztési pályázaton.

2019. Augusztus 15. 16:12, csütörtök | Helyi

Zircen lépett fel a tamási kórus

A Tamási Rosmarin német nemzetiségi kórus is részt vett a Magyarországi német egyházzene XXIII. ünnepe elnevezésű rendezvényen.