Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Július 25. 08:47, csütörtök | Helyi

Remek vizsgaremekek

Remek vizsgaremekek

Június végén a Szent László TISZK Vályi Péter Tagintézményének nyolc tanulója vehette át Alkalmazott grafikus OKJ-s szakmai bizonyítványát

A szakmai vizsga június 12-14-ig tartott, amely szóbeli-elméleti feleltekből és a gyakorlati vizsgaproduktumok prezentáción keresztüli megvédéséből állt. A vizsgamunkák nagyrészt arculattervezés és illusztráció téma keretén belül készültek. Bándi Kitti: „PunkKitty”bolt arculata, Katona Dóra: „Dorie” lovas bolt arculat, Rácz Judit: „Tamási FC” lány focicsapat arculata, Linszky Boglárka: „Rozett” című manga szóróanyaggal, Rátkai Aliz: „Világszép Nádszálkisasszony” illusztrációja szóróanyaggal, Stallenberger Éva: „Levelek Vicámnak” versillusztráció szóróanyaggal, Tompai Szilvia: „Monster Garden” játékbolt arculat, Vacsora Előd: „Bubogo” szerelőműhely arculata.
- A három nap kemény munka után összeült a vizsgabizottság és értékelte a vizsgázók munkáit. Az öt év munkája és az ötödév munkával teli napjai után, mind a 8 fő szép, sikeres szakmavizsgát tett. A nap végén kezükben tarthatták az Alkalmazott grafikus bizonyítványukat és igazi grafikussá váltak, olyan vizuális és rajzi kultúrával rendelkező kreatív szakemberekké, akik a grafika különböző szakterületein önálló véleményalkotásra, esztétikai és szakmai feladatok igényes megoldására alkalmasak - mondta Szabó Eszter, művésztanár.
-A diákokat és a tanárokat is dicséret illeti - mesélte Szabó József, a vizsgabizottság elnöke. - A tanulók nagyon felkészültek, szorgalmasak és motiváltak voltak, ez nyilván a tanáraiknak is köszönhető. Van, aki már szakmailag felkészült a grafikussá válásra, például a hobbijával, érdeklődési körével olyan alaposan illesztette össze a munkát, hogy ez akár egy karrier kezdete is lehet. Olyan is akad köztük, aki megfelelő támogatás és talpraesettség révén tehetséges „város szépítész”, köz-, vagy magánépületek híres és szerethető dekoratőrévé válhat. Az útkeresés ilyen fiatalon nehéz, a konkurencia és a mai fiatalok helyzete miatt, főleg egy vidéki kisvárosban, így a bizonytalan jövő és a személyes sorsok változékonysága nem lehet garantálni, hogy aki tehetséges valamiben, az abban is tud majd érvényesülni. A szóbeli feleletek mindenképpen azt mutatják, hogy ezek a fiatalok felkészültek az életre, remélhetőleg el fogják tudni adni magukat a piacon. Ők a maguk feladatát elvégezték, megtettek mindent, a többi sajnos nem rajtuk múlik. Ha így lenne, akkor nem kételkednék benne, hogy mind sikersek lesznek, bármihez is fognak a jövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.