Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2023. Május 11. 15:26, csütörtök | Helyi

Retro játékok kaptak helyet a könyvtárban

Retro játékok kaptak helyet a könyvtárban

Horváth Csaba keszthelyi gyűjtő magángyűjteményének egy csoportját már láthatták tavaly a játékokat kedvelők a tamási könyvtárban, hiszen a Schenk katonák egy hónapig vonzották a gyermek és a felnőtt közönséget.

Az olvasóteremben nemrégiben nyílt újabb kiállításon most a régebbi idők retro játékait hozta el a könyvtárban Horváth Csaba.

Megszámlálhatatlanul sok játékautó, pedálos Moszkvics, búgócsiga, bőgős boci és a hozzá hasonló műanyag játékok, Moncsicsi minden méretben, Skála Kópé, porcelán babák, társasjátékok, köztük a Gazdálkodj okosan és a Babylon, valamint számos apró játék, felhúzható egérke, kiscsibe, favágós persely és sok-sok érdekes, a felnőttek gyerekkorát visszaidéző játékcsodában gyönyörködhettek a látogatók. Manapság is megjelennek a játékok piacán régi játékok, új kiadásban, új öltözetben. Ahogy a gyűjtemény tulajdonosa elmondta, a kiállított játékok mindegyike eredeti, első kiadású, így nemcsak eszmeileg, anyagilag is jelentős értéket képviselnek.
A kiállításon óvodai csoportokat, iskolai osztályokat kalauzoltak a könyvtárosok, örömmel mutatták meg saját gyermekkoruk játékait. Szép számmal érkeztek egyéni látogatók is. Nagyon népszerű volt a játékszőnyeg, amelyen bizonyos játékokat kézbe foghattak, kipróbálhattak a gyerekek, felnőttek egyaránt.

A kiállítást május 13-án délig lehet megtekinteni.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 24. 10:00, szombat | Helyi

Itt adhat vért Tolna vármegyében február 26–március 3. között

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu

2024. Február 23. 15:22, péntek | Helyi

Két témában várja az alkotásokat idén a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

2024. Február 21. 14:54, szerda | Helyi

Képzésen vettek részt Tamási tűzoltói

Bán Attila tűzoltó ezredes, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője kifejezetten az elektromos hajtású járművekkel kapcsolatos tudnivalók figyelembevételével tartott előadást.

2024. Február 19. 10:59, hétfő | Helyi

A vendéglátóhelyeket ellenőrzik a revizorok Tolnában

Tamásiban csütörtökön kell ellenőrzésekre számítani.