Városlista
2023. június 8, csütörtök - Medárd

Hírek

2023. Május 11. 15:26, csütörtök | Helyi

Retro játékok kaptak helyet a könyvtárban

Retro játékok kaptak helyet a könyvtárban

Horváth Csaba keszthelyi gyűjtő magángyűjteményének egy csoportját már láthatták tavaly a játékokat kedvelők a tamási könyvtárban, hiszen a Schenk katonák egy hónapig vonzották a gyermek és a felnőtt közönséget.

Az olvasóteremben nemrégiben nyílt újabb kiállításon most a régebbi idők retro játékait hozta el a könyvtárban Horváth Csaba.

Megszámlálhatatlanul sok játékautó, pedálos Moszkvics, búgócsiga, bőgős boci és a hozzá hasonló műanyag játékok, Moncsicsi minden méretben, Skála Kópé, porcelán babák, társasjátékok, köztük a Gazdálkodj okosan és a Babylon, valamint számos apró játék, felhúzható egérke, kiscsibe, favágós persely és sok-sok érdekes, a felnőttek gyerekkorát visszaidéző játékcsodában gyönyörködhettek a látogatók. Manapság is megjelennek a játékok piacán régi játékok, új kiadásban, új öltözetben. Ahogy a gyűjtemény tulajdonosa elmondta, a kiállított játékok mindegyike eredeti, első kiadású, így nemcsak eszmeileg, anyagilag is jelentős értéket képviselnek.
A kiállításon óvodai csoportokat, iskolai osztályokat kalauzoltak a könyvtárosok, örömmel mutatták meg saját gyermekkoruk játékait. Szép számmal érkeztek egyéni látogatók is. Nagyon népszerű volt a játékszőnyeg, amelyen bizonyos játékokat kézbe foghattak, kipróbálhattak a gyerekek, felnőttek egyaránt.

A kiállítást május 13-án délig lehet megtekinteni.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 11:28, szerda | Helyi

Tamásiba érkezett a biztonsági öv szimulátor

A héten Tamási térségében nyílik lehetőség kipróbálni a biztonsági öv szimulátort.

2023. Június 07. 11:25, szerda | Helyi

Tolnában is gyérítik a szúnyogokat

Több mint 90 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat országszerte – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

2023. Május 30. 09:30, kedd | Helyi

A zöldségeseket ellenőrzi a héten a NAV

Kiemelten ellenőrzi a héten a zöldség- és gyümölcskereskedéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

2023. Május 30. 09:28, kedd | Helyi

Több helyen is várják a véradókat a héten a megyében

Számos Tolna vármegyei helyszínen várják ezen a héten is a véradókat az Országos Vérellátó Szolgálat szakemberei.