Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Február 26. 08:37, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI, fotó: lokalpatriotaklub.hu

Ribányi József társelnök lett a MÖSZ-ben

Ribányi József társelnök lett a MÖSZ-ben

A Tolna Megyei Közgyűlés alelnökét társelnöknek választották a Magyar Önkormányzatok Szövetségének gödöllői tisztújító ülésén

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) múlt hét pénteken Gödöllőn tartotta meg az önkormányzati választások utáni első tisztújító küldöttgyűlését, amelyen újraválasztották Gémesi György elnököt - közölte a szervezet az MTI-vel.

Mint írták, MÖSZ ülésén Gémesi György beszámolt a szövetségnek az elmúlt négy évben végzett munkájáról, majd a megyei küldöttek megválasztották a következő ötéves ciklusra a MÖSZ elnökségét és felügyelő bizottságának tagjait.
A közleményben idézték Gémesi Györgyöt, aki szerint "a Magyar Önkormányzatok Szövetsége az elmúlt négy évben is igyekezett mindent megtenni az önkormányzatok érdekeinek érvényesítéséért, autonómiájuk és működőképességük megőrzéséért". Gémesi György beszámolójában az önkormányzati szektor és az érdekegyeztetés általános helyzetéről, problémáiról, a szövetség hazai és nemzetközi tevékenységéről beszélt az egybegyűlteknek.
Az elnöki beszámolót követően a küldöttek elfogadták a szövetség alapszabályának módosítását, a pénzügyi beszámolót, majd megválasztották a szövetség elnökségének és felügyelő bizottságának tagjait. A megjelentek a következő öt évre egyhangú szavazással ismét Gémesi György (Gödöllői Lokálpatrióta Klub (GLK)) gödöllői polgármestert választották a szövetség elnökének, a két társelnök Ribányi József (Fidesz-KDNP), a Tolna megyei közgyűlés alelnöke és Eszes Béla (független), Jánoshida polgármestere lett.
A megújított elnökség tagjai: Ambrus Gyöngyi (független), Kistokaj, Babák Mihály (Fidesz-KDNP), Szarvas, Hatvani Miklós (ÁPRILIS 6. KÖR), Isaszeg és Olajos Mihály (független), Szentpéterszeg polgármestere. A felügyelő bizottság elnöke Boldog István, a Fidesz országgyűlési képviselője, tagjai Tilhof István (független), Mátyásdomb és Halász Gábor (független), Kiskutas polgármestere lettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.