Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Szeptember 23. 09:24, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Kormányhivatal

Roma referensek a járási hivatalokban

Roma referensek a járási hivatalokban

Ünnepélyes keretek között vehették oklevelüket azok a roma referensek, akik július 1-jétől kezdhették meg munkájukat a járási hivatalokban. A Tamási Járási Hivatal képviseletében Baranyai Istvánné vette át oklevelét

Ünnepélyes keretek között vehették át a speciális képzés elvégzését igazoló oklevelet azok a roma referensek, akik az Országos Roma Önkormányzat és a kormányhivatalok együttműködésének köszönhetően július 1-jétől kezdhették meg munkájukat a járási hivatalokban.

László-Varga Zsuzsanna, a kormányhivatal főigazgatója köszöntő beszédében a referensekre utalva kiemelte: megnyílt önök előtt a közigazgatás kapuja, amely pontos, precíz munkát, folyamatos tájékozódást és fejlődést vár el, ugyanakkor cserébe biztos állást, fokozatos előmenetelt és tisztességes fizetést ígér. Hozzátette: a referensek a képzés elvégzésével, a közigazgatásban történő hasznos szerepvállalással példát állítottak a roma társadalom tagjai elé, és ezzel együtt egy újabb lépést tettek a többségi társadalom romákkal szembeni előítéleteinek leküzdésére.

Mint mondta, a közigazgatásban dolgozók részéről már jó néhány éve megfogalmazódott az igény arra, hogy foglalkoztathassanak olyan szakembereket is, akik közvetítenek a halmozottan hátrányos helyzetű emberek és az ügyintézők között. Tény ugyanis, hogy sok olyan állampolgár van, aki nem igazodik el a bonyolult jogszabályok között, és gondot jelent számára egy-egy adatlap, formanyomtatvány kitöltése. Ha ilyen esettel találkozik az ember, akkor csak egy rosszul működő közigazgatási rendszerben születhet a problémára lekezelő, az ügyet félretoló válasz. A főigazgató rámutatott: a referensek egyfajta közvetítő tevékenységet végeznek az államigazgatás szereplői és az ügyeiket intéző roma polgárok között. Munkájuk célja, hogy a romák számára könnyebbé váljék az államigazgatási ügyek intézése. Közreműködésük nagymértékben elősegítheti a romák társadalomba való beilleszkedését is.

Az okleveleket Tóth Ferenc kormánymegbízott nyújtotta át Rózsavölgyi Erikának, a Szekszárdi Járási Hivatal munkatársának, Farkas Katalinnak (Paksi Járási Hivatal), Tóth Kitti Katalinnak (Tolnai Járási Hivatal), Baranyai Istvánnénak (Tamási Járási Hivatal), Sárközi Péternek (Bonyhádi Járási Hivatal) és Jászberényi Katalinnak, a Dombóvári Járási Hivatal roma referensének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.