Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2021. Március 23. 09:27, kedd | Helyi
Forrás: Ótus László

Sikeresen felvételiztek a növendékek

Sikeresen felvételiztek a növendékek

Az idei tanévben a Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola két zeneművészeti ágon tanuló növendéke döntött úgy, hogy a művészeti pályán szeretnének később tevékenykedni.

Az idei tanévben a Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola két zeneművészeti ágon tanuló növendéke döntött úgy, hogy középiskolai tanulmányaikat a Pécsi Művészeti Gimnáziumban szeretnék folytatni, s a művészeti pályán szeretnének később tevékenykedni.

A két leányzó pedig: Horváth Bernadett, aki Varga Balázs tanítványa, és 6 éve tanul trombitán, továbbá Tóth Boróka Hajna, aki Ótus László tanítványa, és 7 éve tanul klarinéton. Mindkettőjüknél már a kezdetekkor megmutatkozott, hogy jó zenei adottságokkal rendelkeznek. Az évek alatt különböző zenei versenyeken is bizonyították rátermettségüket. A szorgalom és a rendszeres gyakorlás meghozta a várt eredményeket, s február 26-án mindketten sikeres felvételi vizsgát tettek.
- Mindig öröm számunkra, ha tanulóink között vannak, akik a művészeti pályát választják, s ezt sikerül is megvalósítaniuk - fogalmazott Ótus László. Ezzel erősítik iskolánk jó hírnevét, mert ez egy pozitív visszajelzés a zeneművészeti ágon folyó szakmai munkáról, hogy tanáraink megfelelő tudással látják el tanulóinkat, melynek birtokában ők bizonyíthatják alkalmasságukat, sikeres felvételi vizsgát tehetnek, s a továbbtanulásuk biztosított. A fiatalok az itt megszerzett ismeretekre alapozva válnak később profi előadóművészekké vagy zenepedagógusokká. Minden alapfokú művészeti iskolának fontos minőségi szempont, hogy milyen magas a továbbtanulási ráta a gyermekek között. Ahol sikerül a tanulókban egy életre megszilárdítani a zene iránti szeretetet és elkötelezettséget, ez irányba terelve későbbi életüket is, ott kiváló oktató-nevelő munka folyik.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 10. 10:03, csütörtök | Helyi

Felfüggesztették a Vasút utcai hulladékfeldolgozó tevékenységét

A város jegyzője felszólította a Kft. ügyvezetőjét, hogy a technológiához kapcsolódó épületeket, berendezéseket helyezze üzembe, és a feldolgozást kezdje meg.

2021. Június 08. 09:18, kedd | Helyi

Június 4-étől országszerte hallhatunk verseket a vasút- és buszállomásokon

Többek között a siófoki, a pécsi, a kaposvári, a szekszárdi vasútállomásokon lehet majd verseket hallani, emellett a Volánbusz Bonyhádi, Paksi, Szekszárdi, Siófoki és Pécsi autóbuszállomásain.

2021. Június 08. 09:17, kedd | Helyi

Ittasan okozott balesetet

A rendőrök a helyszínen két férfit igazoltattak, akik mindketten jól láthatóan ittas állapotban voltak.

2021. Június 04. 15:39, péntek | Helyi

Átadták az Év turistaháza 2020 díjat

A járványügyi intézkedések enyhítésével a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. képviselői átvehették „Az Év Turistaháza 2020.” díjat Lengyel Annafürdőn, és átadhatták a Szentkúti kunyhó-Ökoház egy további fejlesztését.