Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 29. 09:29, vasárnap | Helyi
Forrás: www.teol.hu

Simontornyán is rendkívüli állapotot rendelt el az önkormányzat

Simontornyán is rendkívüli állapotot rendelt el az önkormányzat

Nem használható a játszótér és a sportpálya péntek óta, tilos a közterületi italozás, és szünetet tart több nagy cég.

A TEOL-t Molnárné Bereczki Annamária, a simontornyai önkormányzat hatósági osztálya igazgatási csoportjának munkatársa tájékoztatta. Mint elmondta, Torma József, a város polgármestere hozott egy rendeletet a szeszes­ital-fogyasztással kapcsolatban, amelynek alapján általában tilos közterületen alkoholos italt fogyasztani, a rendelet meghatároz pár kivételes esetet. Az előírások betartatásában a rendőrség is közreműködik.

Simontornyán sem minden lakos óvatos. Például hiába zárták le a sportpályát pénteken, a hétvégén is futottak rajta. Próbálják minden fórumon elérni a lakosságot, Facebookon és az időseknek készülő tájékoztató anyag által is. Utóbbi felhívja majd figyelmüket, hogy az önkormányzat biztosítja az ebédet, a gyógyszereket pedig a támogató szolgálat váltja ki. És persze megkéri őket, hogy lehetőség szerint maradjanak otthon. Az önkormányzat maszkokat is rendelt, melyeket kiosztottak az idősek otthonában és az óvodában dolgozóknak. Az óvodában van gyerekfelügyelet.

Molnárné Bereczki Annamária arra a kérdésre is válaszolt, hogy a város munkavállalóinak megélhetését miképp érintheti a kialakult helyzet. Van egy népszerű kft., illetve több nagyüzem, amely lehúzta a rolót a simontornyai munkaerő előtt is. A hivatal munkatársainak többsége home office-ban, azaz otthonról dolgozik. De a környék egyik legnagyobb termelőüzeme egyelőre folytatja működését. Panaszkodó simontornyai munkavállalók idáig nem jelentkeztek a hivatalban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.