Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Április 27. 08:04, hétfő | Helyi

Simontornyán is van már igazolt koronavírussal fertőzött

Simontornyán is van már igazolt koronavírussal fertőzött

A település polgármestere, Torma József a Simontornyai Televíziónak számolt be a hírről.

- Mindezidáig hatósági teszttel igazolt vírusfertőzött Simontornyán nem volt, de már múlt időben kell fogalmaznom - kezdte Simontornya polgármestere, Torma József. - Eltelt bő másfél hónap, ami során közvetlenül mi nem találkoztunk a vírussal. Természetesen ettől függetlenül biztosak vagyunk abban, hogy a vírus jelenléte itt van már a településen régóta, csak gyakorlatilag tünetmentesen hordozzák a vírustulajdonosok. Április 22-én azonban hatósági teszttel igazoltan kimutatták, hogy egy simontornyai állandó lakóhellyel rendelkezdő személy a koronavírus hordozója, így kimondhatjuk, hogy Simontornyán is itt van a COVID-19 vírus. Nyilván nincs szó pánikról - szögezte le a polgármester. - Sok minden nem változik az életünkben, ugyanúgy kell élnünk az életünket, mint az elmúlt másfél hónapban, betartva a szabályokat. Jelenleg zajlik a kontaktkutatás, az érintett családban több felnőttkorú él együtt, nyilvánvalóan ők is karanténba kerültek, ennek ideje 14 nap. Felmerülhet a kérdés, hogy mit kell tenni? Alapvetően semmit sem kell másképp tennünk, mint az elmúlt másfél hónapban. Simontornya eddig többségében fegyelmezetten cselekedett a vírussal kapcsolatban. Most már tudjuk, hogy a veszély itt van a településünkön, igazoltan van egy fertőzöttünk, tehát már nálunk is megtalálható a vírus, ezt egyértelműen kijelenthetjük. Továbbra is fontos, hogy az előírásokat, alapvető higiéniás szabályokat, és a közösségi élet szabályait maradéktalanul betartsuk - hívta fela a figyelmet Torma József.

A polgármester tájékoztatóját IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.