Városlista
2020. augusztus 11, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2020. Április 27. 08:04, hétfő | Helyi

Simontornyán is van már igazolt koronavírussal fertőzött

Simontornyán is van már igazolt koronavírussal fertőzött

A település polgármestere, Torma József a Simontornyai Televíziónak számolt be a hírről.

- Mindezidáig hatósági teszttel igazolt vírusfertőzött Simontornyán nem volt, de már múlt időben kell fogalmaznom - kezdte Simontornya polgármestere, Torma József. - Eltelt bő másfél hónap, ami során közvetlenül mi nem találkoztunk a vírussal. Természetesen ettől függetlenül biztosak vagyunk abban, hogy a vírus jelenléte itt van már a településen régóta, csak gyakorlatilag tünetmentesen hordozzák a vírustulajdonosok. Április 22-én azonban hatósági teszttel igazoltan kimutatták, hogy egy simontornyai állandó lakóhellyel rendelkezdő személy a koronavírus hordozója, így kimondhatjuk, hogy Simontornyán is itt van a COVID-19 vírus. Nyilván nincs szó pánikról - szögezte le a polgármester. - Sok minden nem változik az életünkben, ugyanúgy kell élnünk az életünket, mint az elmúlt másfél hónapban, betartva a szabályokat. Jelenleg zajlik a kontaktkutatás, az érintett családban több felnőttkorú él együtt, nyilvánvalóan ők is karanténba kerültek, ennek ideje 14 nap. Felmerülhet a kérdés, hogy mit kell tenni? Alapvetően semmit sem kell másképp tennünk, mint az elmúlt másfél hónapban. Simontornya eddig többségében fegyelmezetten cselekedett a vírussal kapcsolatban. Most már tudjuk, hogy a veszély itt van a településünkön, igazoltan van egy fertőzöttünk, tehát már nálunk is megtalálható a vírus, ezt egyértelműen kijelenthetjük. Továbbra is fontos, hogy az előírásokat, alapvető higiéniás szabályokat, és a közösségi élet szabályait maradéktalanul betartsuk - hívta fela a figyelmet Torma József.

A polgármester tájékoztatóját IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 11. 07:51, kedd | Helyi

Átvették megbízásaikat az igazgatók

A tamási Vályi, valamint a dunaföldvári Magyar László iskola igazgatói kaptak megbízást.

2020. Augusztus 11. 07:50, kedd | Helyi

A vendéglátóhelyeket ellenőrzik a héten

Tamásiban augusztus 13-án kell ellenőrökre számítani.

2020. Augusztus 09. 17:28, vasárnap | Helyi

Jól teljesítettek a Tolna megyei bringások az országos versenyen

Bringások lepték el Tamásit és a környező településeket hétvégén, s nemcsak azért, mert ekkor tartották a Tamási Kerékpáros Napokat, de itt rendezték az utánpótlás-bajnokságokat is.

2020. Augusztus 09. 17:18, vasárnap | Helyi

Közlekedjenek óvatosan a vasúti átjárókban

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a vasúti átjárókban történt közlekedési balesetek elkerülése érdekében az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét.