Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2020. Április 27. 08:04, hétfő | Helyi

Simontornyán is van már igazolt koronavírussal fertőzött

Simontornyán is van már igazolt koronavírussal fertőzött

A település polgármestere, Torma József a Simontornyai Televíziónak számolt be a hírről.

- Mindezidáig hatósági teszttel igazolt vírusfertőzött Simontornyán nem volt, de már múlt időben kell fogalmaznom - kezdte Simontornya polgármestere, Torma József. - Eltelt bő másfél hónap, ami során közvetlenül mi nem találkoztunk a vírussal. Természetesen ettől függetlenül biztosak vagyunk abban, hogy a vírus jelenléte itt van már a településen régóta, csak gyakorlatilag tünetmentesen hordozzák a vírustulajdonosok. Április 22-én azonban hatósági teszttel igazoltan kimutatták, hogy egy simontornyai állandó lakóhellyel rendelkezdő személy a koronavírus hordozója, így kimondhatjuk, hogy Simontornyán is itt van a COVID-19 vírus. Nyilván nincs szó pánikról - szögezte le a polgármester. - Sok minden nem változik az életünkben, ugyanúgy kell élnünk az életünket, mint az elmúlt másfél hónapban, betartva a szabályokat. Jelenleg zajlik a kontaktkutatás, az érintett családban több felnőttkorú él együtt, nyilvánvalóan ők is karanténba kerültek, ennek ideje 14 nap. Felmerülhet a kérdés, hogy mit kell tenni? Alapvetően semmit sem kell másképp tennünk, mint az elmúlt másfél hónapban. Simontornya eddig többségében fegyelmezetten cselekedett a vírussal kapcsolatban. Most már tudjuk, hogy a veszély itt van a településünkön, igazoltan van egy fertőzöttünk, tehát már nálunk is megtalálható a vírus, ezt egyértelműen kijelenthetjük. Továbbra is fontos, hogy az előírásokat, alapvető higiéniás szabályokat, és a közösségi élet szabályait maradéktalanul betartsuk - hívta fela a figyelmet Torma József.

A polgármester tájékoztatóját IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 06. 09:26, szombat | Helyi

Minden sorscsapás után képes a nemzet felállni

Megemlékezéseket tartottak megyeszerte csütörtökön, a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulóján.

2020. Június 06. 09:25, szombat | Helyi

Le kell dolgoznia a büntetést a szerszámot lopó fiatalnak

Száz óra, szakképzettséget nem igénylő fizikai munkakörben letöltendő közérdekű munkát szabott ki egy, a bűncselekmények elkövetésekor még fiatalkorú vádlottra a Tamási Járásbíróság.

2020. Június 05. 14:23, péntek | Helyi

Nincs igazolt koronavírus fertőzött a megyében

Négyszáz alá csökkent a koronavírus-fertőzéssel ápolt betegek száma, és négy olyan megye is van, ahol nincs igazolt fertőzött, Tolna megye az egyik.

2020. Június 05. 13:15, péntek | Helyi

Minden pályázó önkéntes tűzoltó egyesület támogatást kap

Idén 601 egyesület nyújtott be pályázatot, amelynek segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak. A tamási önkéntes tűzoltók is nyertek a pályázaton.