Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2020. Április 27. 08:04, hétfő | Helyi

Simontornyán is van már igazolt koronavírussal fertőzött

Simontornyán is van már igazolt koronavírussal fertőzött

A település polgármestere, Torma József a Simontornyai Televíziónak számolt be a hírről.

- Mindezidáig hatósági teszttel igazolt vírusfertőzött Simontornyán nem volt, de már múlt időben kell fogalmaznom - kezdte Simontornya polgármestere, Torma József. - Eltelt bő másfél hónap, ami során közvetlenül mi nem találkoztunk a vírussal. Természetesen ettől függetlenül biztosak vagyunk abban, hogy a vírus jelenléte itt van már a településen régóta, csak gyakorlatilag tünetmentesen hordozzák a vírustulajdonosok. Április 22-én azonban hatósági teszttel igazoltan kimutatták, hogy egy simontornyai állandó lakóhellyel rendelkezdő személy a koronavírus hordozója, így kimondhatjuk, hogy Simontornyán is itt van a COVID-19 vírus. Nyilván nincs szó pánikról - szögezte le a polgármester. - Sok minden nem változik az életünkben, ugyanúgy kell élnünk az életünket, mint az elmúlt másfél hónapban, betartva a szabályokat. Jelenleg zajlik a kontaktkutatás, az érintett családban több felnőttkorú él együtt, nyilvánvalóan ők is karanténba kerültek, ennek ideje 14 nap. Felmerülhet a kérdés, hogy mit kell tenni? Alapvetően semmit sem kell másképp tennünk, mint az elmúlt másfél hónapban. Simontornya eddig többségében fegyelmezetten cselekedett a vírussal kapcsolatban. Most már tudjuk, hogy a veszély itt van a településünkön, igazoltan van egy fertőzöttünk, tehát már nálunk is megtalálható a vírus, ezt egyértelműen kijelenthetjük. Továbbra is fontos, hogy az előírásokat, alapvető higiéniás szabályokat, és a közösségi élet szabályait maradéktalanul betartsuk - hívta fela a figyelmet Torma József.

A polgármester tájékoztatóját IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 15:50, szerda | Helyi

Változik a buszok menetrendje az ünnepek miatt

Az október 23-i és a november 1-jei ünnepnapokon, valamint az őszi szünet ideje alatt változik a helyközi és a Volánbusz üzemeltetésében lévő helyi járatok közlekedési rendje.

2020. Október 21. 15:48, szerda | Helyi

Eltűnt Baka Márta Erzsébet

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves lány megtalálásához.

2020. Október 19. 14:28, hétfő | Helyi

Magas termésátlaggal takarítják be a kukoricát Tolnában

A júliusi és augusztusi esőknek köszönhetően magas termésátlaggal, hektáronként 8,9 tonna kukoricát takarítottak be az aratás feléhez közeledve Tolna megyében.

2020. Október 19. 14:27, hétfő | Helyi

Épségben előkerült az asszony

A bejelentést követően a Tamási Rendőrkapitányság egyenruhásai és a környék településeinek polgárőrei – köztük a gyönki polgárőr egyesülettől öt fő – az eltűnt asszony keresésére indultak.