Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. November 26. 09:31, péntek | Helyi

Sok az ittas járművezető, figyelmeztet a rendőrség

Sok az ittas járművezető, figyelmeztet a rendőrség

Az elmúlt napokban hét ittas járművezetőt is elfogtak a Tolna megyei rendőrök. Ketten közülük balesetet is okoztak.

Egy személygépkocsi vezetője közlekedett 2021. november 23- án reggel Szekszárdon a Holub utcában. A sofőr egy villanyoszlopnak ütközött. Munkatársaink az autó vezetőjét megszondáztatták, mely pozitív értéket mutatott. A 65 éves szekszárdi férfit további mintavételre előállították, és a jogosítványát is elvették. Vele szemben a Szekszárdi Rendőrkapitányságon büntetőeljárást indítottak ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Néhány órával később egy 27 éves helyi férfi közlekedett Pakson egy Seat Cordobával. A sofőr az Alkotók útja felől az Újtemplom út irányába akart jobbra kanyarodni, de autója felett elvesztette uralmát, és az útpadkának ütközött. A jármű vezetőjét megszondáztatták, mely nagyon magas értéket mutatott. A férfit további mintavételre előállították, mely megerősítette az ittasság gyanúját. A paksi rendőrök a sofőrrel szemben büntetőeljárást indítanak ittas járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt, az ő vezetői engedélyét is bevonták. Az elmúlt napokban további öt járművezetővel szemben indítottak eljárást ittas járművezetés miatt. A rendőrség munkatársai felhívják a figyelmet, hogy aki ittasan gépi meghajtású járművet vezet, akár több százezer forintos bírságra és járművezetéstől eltiltásra is számíthat! Az ittas vezetés számos kockázatot rejt magában. Aki alkoholos ital fogyasztása után ül volán mögé, nem csak saját, hanem mások életét is kockára teszi. Alkoholfogyasztás után veszélyes vezetni, ne döntsenek felelőtlenül! Olykor nem a büntetőeljárás a legnagyobb büntetés, hanem az ittas vezetés miatt bekövetkező esetleges tragédia, személyi sérülés, illetve anyagi kár. A rendőrség ezért kéri a járművezetőket, hogy tartsák be a szabályokat, és sose üljenek ittasan volán mögé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!