Városlista
2022. január 21, péntek - Ágnes

Hírek

2021. November 26. 09:31, péntek | Helyi

Sok az ittas járművezető, figyelmeztet a rendőrség

Sok az ittas járművezető, figyelmeztet a rendőrség

Az elmúlt napokban hét ittas járművezetőt is elfogtak a Tolna megyei rendőrök. Ketten közülük balesetet is okoztak.

Egy személygépkocsi vezetője közlekedett 2021. november 23- án reggel Szekszárdon a Holub utcában. A sofőr egy villanyoszlopnak ütközött. Munkatársaink az autó vezetőjét megszondáztatták, mely pozitív értéket mutatott. A 65 éves szekszárdi férfit további mintavételre előállították, és a jogosítványát is elvették. Vele szemben a Szekszárdi Rendőrkapitányságon büntetőeljárást indítottak ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Néhány órával később egy 27 éves helyi férfi közlekedett Pakson egy Seat Cordobával. A sofőr az Alkotók útja felől az Újtemplom út irányába akart jobbra kanyarodni, de autója felett elvesztette uralmát, és az útpadkának ütközött. A jármű vezetőjét megszondáztatták, mely nagyon magas értéket mutatott. A férfit további mintavételre előállították, mely megerősítette az ittasság gyanúját. A paksi rendőrök a sofőrrel szemben büntetőeljárást indítanak ittas járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt, az ő vezetői engedélyét is bevonták. Az elmúlt napokban további öt járművezetővel szemben indítottak eljárást ittas járművezetés miatt. A rendőrség munkatársai felhívják a figyelmet, hogy aki ittasan gépi meghajtású járművet vezet, akár több százezer forintos bírságra és járművezetéstől eltiltásra is számíthat! Az ittas vezetés számos kockázatot rejt magában. Aki alkoholos ital fogyasztása után ül volán mögé, nem csak saját, hanem mások életét is kockára teszi. Alkoholfogyasztás után veszélyes vezetni, ne döntsenek felelőtlenül! Olykor nem a büntetőeljárás a legnagyobb büntetés, hanem az ittas vezetés miatt bekövetkező esetleges tragédia, személyi sérülés, illetve anyagi kár. A rendőrség ezért kéri a járművezetőket, hogy tartsák be a szabályokat, és sose üljenek ittasan volán mögé.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 18. 10:20, kedd | Helyi

Szakképzett ügyintézők fogadják az ügyfeleket a kormányablakokban

A Tolna Megyei Kormányhivatal harminc munkatársa tett sikeres vizsgát, és vehette át kormányablak ügyintéző oklevelét 2021. január 11-én a Vármegyeháza dísztermében.

2022. Január 18. 10:17, kedd | Helyi

Újabb felhívást tett közzé a rendőrség, keresik az eltűnt lányt

A Tamási Rendőrkapitányságon körözési eljárást folytatnak Sárközi Violetta eltűnése kapcsán.

2022. Január 13. 13:15, csütörtök | Helyi

Ivartalanítási akció Tamásiban

A Tamási Állatvédő Egyesület hatalmas lehetőséget kapott a Hundehilfe Ungarn szervezettől: velük együttműködve ivartalanítási akciót indíthatnak kutyák számára.

2022. Január 11. 15:55, kedd | Helyi

Meghirdeti nyolcosztályos kisgimnáziumi tagozatát a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium

A jelentkező negyedikes diákok nemzetiségi német és emelt angol csoportok közül választhatnak.