Városlista
2022. augusztus 16, kedd - Ábrahám

Hírek

2021. November 26. 09:31, péntek | Helyi

Sok az ittas járművezető, figyelmeztet a rendőrség

Sok az ittas járművezető, figyelmeztet a rendőrség

Az elmúlt napokban hét ittas járművezetőt is elfogtak a Tolna megyei rendőrök. Ketten közülük balesetet is okoztak.

Egy személygépkocsi vezetője közlekedett 2021. november 23- án reggel Szekszárdon a Holub utcában. A sofőr egy villanyoszlopnak ütközött. Munkatársaink az autó vezetőjét megszondáztatták, mely pozitív értéket mutatott. A 65 éves szekszárdi férfit további mintavételre előállították, és a jogosítványát is elvették. Vele szemben a Szekszárdi Rendőrkapitányságon büntetőeljárást indítottak ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Néhány órával később egy 27 éves helyi férfi közlekedett Pakson egy Seat Cordobával. A sofőr az Alkotók útja felől az Újtemplom út irányába akart jobbra kanyarodni, de autója felett elvesztette uralmát, és az útpadkának ütközött. A jármű vezetőjét megszondáztatták, mely nagyon magas értéket mutatott. A férfit további mintavételre előállították, mely megerősítette az ittasság gyanúját. A paksi rendőrök a sofőrrel szemben büntetőeljárást indítanak ittas járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt, az ő vezetői engedélyét is bevonták. Az elmúlt napokban további öt járművezetővel szemben indítottak eljárást ittas járművezetés miatt. A rendőrség munkatársai felhívják a figyelmet, hogy aki ittasan gépi meghajtású járművet vezet, akár több százezer forintos bírságra és járművezetéstől eltiltásra is számíthat! Az ittas vezetés számos kockázatot rejt magában. Aki alkoholos ital fogyasztása után ül volán mögé, nem csak saját, hanem mások életét is kockára teszi. Alkoholfogyasztás után veszélyes vezetni, ne döntsenek felelőtlenül! Olykor nem a büntetőeljárás a legnagyobb büntetés, hanem az ittas vezetés miatt bekövetkező esetleges tragédia, személyi sérülés, illetve anyagi kár. A rendőrség ezért kéri a járművezetőket, hogy tartsák be a szabályokat, és sose üljenek ittasan volán mögé.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 15:53, hétfő | Helyi

Tűzeset miatt csökkentett sebességgel közlekednek a vonatok az érintett területnél

A vasúti töltés melletti tűz mintegy 30 kilométer hosszban Kurdtól Pincehelyig ég, foltokban - Csibrák, Dúzs, Szakály, Regöly, Szárazd, Keszőhidegkút és Belecska térségében.

2022. Augusztus 10. 08:45, szerda | Helyi

Herendre lehet túrázni a természetjárókkal

A Tamási Művelődési Központ természetjáró csoportja augusztus 13-án, szombaton Herendre, a világhírű porcelán hazájába látogat.

2022. Augusztus 10. 08:42, szerda | Helyi

Orvhalászok akadtak a rendőrök hálójába

Egy hivatásos halász tett bejelentést, hogy az Iregszemcse melletti, általa felügyelt Okrád 1-es halastónál orvhalászatra utaló nyomokat észlelt. Két tamási rendőr vele együtt figyelte a tavat.

2022. Augusztus 07. 21:49, vasárnap | Helyi

Rendőrségi hírek Tolna megyéből

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén augusztus 6-án egy súlyos sérüléses és három anyagi káros baleset történt.