Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Augusztus 19. 11:52, péntek | Helyi

Sok tűzoltó összehangolt munkája fékezte meg a hétfői tüzet

Sok tűzoltó összehangolt munkája fékezte meg a hétfői tüzet

A tehervonat több helyen is meggyújtotta a vasúti töltés melletti gazos, tarlóval övezett területet.

A vasúti töltés melletti tűz mintegy 30 kilométer hosszban Döbrököztől Pincehelyig ég, foltokban - Csibrák, Dúzs, Szakály, Regöly, Szárazd, Keszőhidegkút és Belecska térségében – ettől számolt be hétfőn portálunk is. Kezdetben, mikor még csak egy-egy helyen csaptak fel a lángok, arra gyanakodtak a bejelentők, hogy a vonatból kidobott cigaretta csikkek okozhatták a tüzet. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint azonban nem ez történt. A 40-es számú vasúti pályán, Pécs és Kelenföld között közlekedő tehervonat több helyen is meggyújtotta a vasúti töltés melletti gazos, tarlóval övezett területet. A tűzesetekhez összesen 17 hivatásos és önkéntes szer 63 tűzoltója vonult. A vasúti járatokat lassították, maximum 40 kilométert tehettek meg a szerelvények óránként. A dombóvári, szekszárdi, bonyhádi, kaposvári, sárbogárdi, siófoki, paksi hivatásos, tamási önkormányzati és önkéntes, továbbá a kurdi és gyönki önkéntes tűzoltók vízsugarak, puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a nádasokat, erdő aljnövényzetét, tarlót, gazos területeket is elérő lángokat. Döbrököz, Csibrák, Regöly, Szakály, Dúzs és Szárazd településeken az esti órákig tartott az elhúzódó beavatkozás, amely felszámolását egyes helyeken erőgépek is támogatták.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.