Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Május 15. 08:59, péntek | Helyi
Forrás: TEOL

Sok végzős vállalta idén is az emelt szintű vizsgát

Sok végzős vállalta idén is az emelt szintű vizsgát

A Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium végzettjei közül nyolcvanöt százalék tanul tovább.

Az első idegen nyelvekből már levizsgáztak a most érettségizők. Az idegen nyelvi érettségi nem csak a végzősök körében divat, az előrehozott vizsgázás korlátozásának viszont nem mindenki örült. A Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium tanulói hozzák azt a szintet, amit elvárnak tőlük, nem számít nagy eltérésre a korábbi évek érettségi teljesítményéhez képest, közölte Fegyveresi Anikó igazgatóhelyettes. Azt is hozzáfűzte: van egy nagyon jó osztályuk – nevezetesen az „a” –, melytől elvárják a jobb átlagot. Ők nyolc osztályos évfolyamra jártak, ötödikes koruktól a Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnáziumhoz tartoztak. Egyébként zökkenőmentesen zajlottak idáig az érettségi vizsgák, kézfertőtlenítőt használhattak, maszkot és kesztyűt is kaptak a diákok. Földrajzból egyvalaki emelt szintet írt, a május 13-ai biológiára egy tanuló középszinten jelentkezett, míg hatan vállalták be az emelt szintet. Május 15-én informatikából heten emelt szintűznek. Május 18-án fizikából egy diák emelt szinten érettségizik. A Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium végzettjei közül nyolcvanöt százalék tanul tovább. Konkrétan huszonhárman jelentkeztek a huszonöt fős osztályból, tizenhatan a húsz fősből. Ők szeptemberben már kezdik is a felsőoktatást. Aki felvételizik tőlük, általában fel is veszik. A környék adottságaiból következően népszerű az agrárium szakterülete, sokan mennek agrármérnöknek vagy növényvédelmi szakmérnöknek. De más mérnöki szakok is szóba jönnek. Az intézmény diákjai inkább reáltudományos beállítottságúak. Aki inkább humán irányultságú, az például a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi tanulmányok szakát vagy a jogot választja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.