Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. November 16. 08:17, péntek | Helyi

Sokba került a vádlottnak, hogy elvitte más autóját

Sokba került a vádlottnak, hogy elvitte más autóját

Sikkasztás miatt mondott ki bűnösnek egy férfit a Tamási Járásbíróság, ezért pénzbüntetésre ítélte.

A vádlott elvitte, sajátjaként használta másnak a furgonját, nem adta vissza, és nem is fizetett érte. A Tamási Járásbíróság a 40 éves férfit 300 napi tétel pénzbüntetésre ítélte. A napi tétel összegét 2000 forintban határozták meg. A vádlott köteles megfizetni a több mint százezer forint bűnügyi költséget is. A férfi már többször volt büntetve. A drogozás, csalás és csalás kísérlete miatt kiszabott büntetéseket az akkor még Tolna Megyei Bíróság hét év négy hónap összbüntetésbe foglalta, és további hét évre eltiltotta a férfit a közügyek gyakorlásától. Elítélték már lopásért külföldön, itthon pedig kétszer is, hamis vád miatt. Jelen büntetőügy sértettje 2013-tól lízingelt egy csukott áruszállító járművet, amely 2016 őszén elromlott. A vádlott felajánlotta, hogy szervizbe viteti az autót, hogy kiderüljön, mennyibe kerül a javíttatása. Ez meg is történt, az autót azonban nem adta vissza. A lízingelővel abban állapodtak meg, hogy ő pedig megkérdezi, mennyi tartozás van még az autón. Amikor kiderült, hogy ez az összeg 900 ezer forint, a lízingelő azt kérte, hogy a vádlott vagy fizesse ki ezt az összeget, vagy vigye vissza az autót. A vádlott tehát nem adta vissza az autót, és a 900 ezer forint töredékét, mindösszesen 38 ezer forintot utalt át a sértettnek. A továbbiakban a telefonhívásokat nem fogadta, majd teljesen elérhetetlenné vált, az autót pedig ismeretlen helyre vitte. Hogy hol van a gépkocsi, azt megtudta ugyan a tulajdonos, de nem sikerült visszaszereznie. A sértett feljelentése nyomán a rendőrség lefoglalta és visszaadta a gépkocsit, amellyel a vádlott azt megelőzően sajátjaként rendelkezett. A kár értéke nem haladta meg a félmillió forintot, s az is megtérült. Enyhítő körülménynek tekintette a bíróság egyebek közt a büntető eljárás elhúzódását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!