Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. Március 31. 16:47, vasárnap | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, fotó: kapos.hu

Stagnál a megyei vízfolyások vízszintje

Stagnál a megyei vízfolyások vízszintje

Továbbra is stagnál a Tolna megyei vízfolyások vízszintje; a III. fokú belvízvédelmi készültség változatlanul érvényben van Dombóvár és Kurd térségében.

A sok csapadék következtében a megyére jellemző löszös területeken lecsúszásokra, leomlásokra kell számítani. Tolna megye útjai teljesen járhatóak, sebességkorlátozásra vagy útlezárásra jelenleg sehol sem kell számítani.

Polgári védelmi helyszíni szemlét tartottak Szakadáton, ahol a löszfal leomlása három épületet érintett. Egy esetben a leomló lösztől a lakóépülethez hozzáépített melléképület egyik fala károsodott, míg további két esetben a leomló lösz az udvarra esett, így károkat nem okozott és a továbbiakban sem veszélyezteti a lakóépületeket.

Dombóvár Lehel soron hat szivattyúval folyamatos a felgyülemlett csapadékvíz átemelése a Kapos folyóba. A vízfolyásokon – a Dombóvár Kaposvár térségében kialakult esőzés miatt – 4-6 cm vízszint emelkedés alakult ki, de ez sem a védekezési munkálatokat, sem a veszélyeztetettség mértékét nem befolyásolja.

Tolna megyében továbbra sincs lakóépületeket illetve utakat veszélyeztető esemény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.