Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. December 17. 09:03, kedd | Helyi
Forrás: TMKH, fotó: tereptamogatas.hu

Start Plusz támogatásban részesül Gyulaj és Nagyszokoly

Start Plusz támogatásban részesül Gyulaj és Nagyszokoly

A Tolna megyei Gyulaj és Nagyszokoly önkormányzata 2-2 millió forint külön támogatásban részesült

A Belügyminisztérium november végén meghozott döntése értelmében, összesen 148 millió forint Start Plusz támogatás jut 53 önkormányzat közfoglalkoztatási programjára. A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, és a Belügyminisztérium szakmai főtanácsadója javaslata alapján, a Tolna megyei Gyulaj és Nagyszokoly önkormányzata 2-2 millió Ft külön támogatásban részesült. A megítélt összeg alapjául szolgál: a két önkormányzat mezőgazdasági, téli és egyéb értékteremtő, valamint a helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatási mintaprogramok megvalósítása során végzett, kiemelkedő szakmai munkája. A támogatást a „Téli és egyéb értékteremtő” programelemre fordíthatják, illetve lehetőségük nyílik egyéb beruházáson felül egy fő egy hónapig tartó közfoglalkoztatására is, a 2013. december 1. és 2014. február 28. közötti időszakban.
Nagyszokoly Község Önkormányzata – mint a település legnagyobb foglalkoztatója – folyamatosan lehetőséget keres a fenntartható foglalkoztatásra, a start-programokban megtermelt termények helyben történő feldolgozására. A 2 millió forintos támogatásnak köszönhetően egy savanyító üzem létrehozására is sort keríthetnek. A beruházáshoz szükséges eszközök beszerzése lehetővé teszi, hogy teljes kapacitással és 100 %-os kihasználtsággal tudják működtetni a tartósító üzemet.

Gyulaj Község Önkormányzata 220 fős konyhát üzemeltet a településen, amivel közel 200 – zömében roma – gyermek ingyenes étkeztetését tudják megoldani. A kistérségi startmunka programokban megtermelt zöldségfélék és a program keretében felnevelt állatok feldolgozásával, egészséges és változatos táplálkozást tudnak biztosítani az iskolások és a rászoruló felnőtt lakosság számára. A most elnyert összegből a konyha felszereltségén kívánnak javítani, különböző aprító és szeletelő gépek beszerzését tervezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.