Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Május 20. 08:16, péntek | Helyi
Forrás: Gyulajzrt.hu, fotó: erdo-mezo.hu

STIHL fakitermelő verseny zajlott a Dél-Dunántúlon

STIHL fakitermelő verseny zajlott a Dél-Dunántúlon

A dobogósok mellett a tamási Gyulaj Zrt., a Kaszó Zrt. és a Zselici Juniorok csapata készülhet a nagy őszi megmérettetésre.

Az állami erdőgazdaságok diadalát hozta a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság második, dél-dunántúli fordulója május 7-én, melyen a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. is képviseltette magát. Változékony időjárás kísérte a versenyt: a reggel felhősen indult, a délután folyamán szinte már nyári meleg volt, végül pedig szakadó eső zárta a napot. A dél-dunántúli fordulót első alkalommal szervezte a Mecsekerdő Zrt., az állami erdőgazdaság pedig ki is tett magáért, a négy pályán gördülékenyen folyt a verseny, a látogatók pedig tribünről nézhették végig a fakitermelők és tűzoltók 11 csapatos csatáját. Az eredményhirdetést végül teljesen elmosta az eső, így a díjátadót végül a korábban ebédelőként funkcionáló nagy sátorban tartották meg. A dél-dunántúli regionális versenyt végül a SEFAG Zrt. – KNT csapata nyerte meg, mögöttük a Rittlinger Róbert válogatott és világbajnok sportfavágó irányításával a Mecsekerdő Zrt. – Ritrovi Kft. végzett. A dobogó alsó fokára a fiatal fakitermelőkből álló Zalaerdő Zrt. gárdája fért fel. Ahogy az mind az öt regionális fordulóban megszokott, Orfűről is 6 csapat jutott tovább a várhatóan szeptember 18-án zajló országos döntőbe. A dobogósok mellett a tamási Gyulaj Zrt., a Kaszó Zrt. és a Zselici Juniorok csapata készülhet a nagy őszi megmérettetésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.