Városlista
2020. július 4, szombat - Ulrik

Hírek

2019. Március 19. 13:53, kedd | Helyi
Forrás: teol.hu

Súlykorlátozást vezettek be a 61-es főút pincehelyi Kapos-hídján

Súlykorlátozást vezettek be a 61-es főút pincehelyi Kapos-hídján

Forgalombiztosítási okokból a Magyar Közút Nonprofit Zrt. március 15-től határozatlan ideig súlykorlátozást vezetett be a 61-es főút pincehelyi Kapos-hídján.

Ennek alapján a 16 tonnánál nagyobb össztömegű járművek nem használhatják a felújításra szoruló közúti hidat. Mint arról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a teolt tájékoztatta, a jogszabályi előírások szerint valamennyi kezelésébe tartozó hídon meghatározott időszakonként részletes műszaki vizsgálatot végeznek. A 61-es főút pincehelyi szakaszán lévő Kapos-hídon végzett legutóbbi átfogó fő- és statikai vizsgálat alapján a szakemberek korábban a gyalogos járdákat lezárták, a hídon a járművek pedig egy nyomon haladhatnak, a gyalogosok pedig a járműforgalom elől elzárt területen közlekedhetnek. A hídon a korábbi vizsgálatok eredményei alapján a 16 tonnánál nehezebb gépjárművekre vonatkozóan súlykorlátozást vezettek be. Az érintett járművek számára a terelő utat jelzőtáblákkal jelölik ki. A pincehelyi Kapos-híd teljes átépítésre szorul, az ehhez szükséges tervek elkészítését követően a beruházáshoz szükséges, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. éves üzemeltetési és fenntartási költségkeretén felüli forrás biztosítását követően indulhatnak el a rekonstrukciós munkálatok. Valamennyi érintett mindent megtesz annak érdekében, hogy a híd teljes körű felújítását a lehető leghamarabb elindíthassák. A jelenlegi és tervezett korlátozások idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik a szakemberek, a korlátozásokat az autósok és gyalogosok biztonsága érdekében vezették be.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 04. 11:16, szombat | Helyi

Hetek óta végzik a központi szúnyoggyérítést

Április végén kezdte a központi szúnyoggyérítést a katasztrófavédelem, június óta pedig folyamatosan, hétről hétre végeznek kezeléseket az ország különböző pontjain.

2020. Július 04. 11:14, szombat | Helyi

Házhoz mentek Tamásiban

A bűnmegelőzési propaganda ezúttal a turisztikai idény jegyében a város idegenforgalommal foglalkozó irodáiban folytatódott.

2020. Július 03. 14:08, péntek | Helyi

Átszerelte a rendszámot, a rendőrök elfogták

A Tamási Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást az ellen a fürgedi férfi ellen, aki egy forgalomból kivont Hyundai típusú autóra kiadott rendszámot tett egy Volkswagenre, és úgy közlekedett vele.

2020. Július 02. 16:53, csütörtök | Helyi

Megyénkre is kiadták a másodfokú riasztást

Az ország középső területein többfelé kiadta a másodfokú riasztást a felhőszakadás veszélye miatt csütörtök délután az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).