Városlista
2020. január 26, vasárnap - Vanda

Hírek

2019. Március 19. 13:53, kedd | Helyi
Forrás: teol.hu

Súlykorlátozást vezettek be a 61-es főút pincehelyi Kapos-hídján

Súlykorlátozást vezettek be a 61-es főút pincehelyi Kapos-hídján

Forgalombiztosítási okokból a Magyar Közút Nonprofit Zrt. március 15-től határozatlan ideig súlykorlátozást vezetett be a 61-es főút pincehelyi Kapos-hídján.

Ennek alapján a 16 tonnánál nagyobb össztömegű járművek nem használhatják a felújításra szoruló közúti hidat. Mint arról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a teolt tájékoztatta, a jogszabályi előírások szerint valamennyi kezelésébe tartozó hídon meghatározott időszakonként részletes műszaki vizsgálatot végeznek. A 61-es főút pincehelyi szakaszán lévő Kapos-hídon végzett legutóbbi átfogó fő- és statikai vizsgálat alapján a szakemberek korábban a gyalogos járdákat lezárták, a hídon a járművek pedig egy nyomon haladhatnak, a gyalogosok pedig a járműforgalom elől elzárt területen közlekedhetnek. A hídon a korábbi vizsgálatok eredményei alapján a 16 tonnánál nehezebb gépjárművekre vonatkozóan súlykorlátozást vezettek be. Az érintett járművek számára a terelő utat jelzőtáblákkal jelölik ki. A pincehelyi Kapos-híd teljes átépítésre szorul, az ehhez szükséges tervek elkészítését követően a beruházáshoz szükséges, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. éves üzemeltetési és fenntartási költségkeretén felüli forrás biztosítását követően indulhatnak el a rekonstrukciós munkálatok. Valamennyi érintett mindent megtesz annak érdekében, hogy a híd teljes körű felújítását a lehető leghamarabb elindíthassák. A jelenlegi és tervezett korlátozások idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik a szakemberek, a korlátozásokat az autósok és gyalogosok biztonsága érdekében vezették be.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 08:41, péntek | Helyi

Ittas volt a tegnap esti baleset sofőrje

A Tamási és Szakály között történt balesetben súlyosan megsérült annak a teherautónak vezetője, aki a 65-ös főúton hajtott egy lakatlan ház udvarára.

2020. Január 24. 08:37, péntek | Helyi

Könyvbemutató: K. Németh András - Tamási 1919-ben

K. Németh András: Tamási 1919-ben ellenforradalom, vörösterror, fehérterror című könyvének bemutatójára várják az érdeklődőket a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménybe.

2020. Január 23. 09:02, csütörtök | Helyi

Gyerekeknek és kisállatoknak gyűjtöttek

A Tolna Megyei Kormányhivatalban már évek óta hagyomány, hogy adventi időszakban adománygyűjtést szerveznek a kollegák minden szervezeti egységnél.

2020. Január 23. 09:00, csütörtök | Helyi

Kiderült, miért gyulladt ki a WC a pécsi IC-n pénteken

Nem volt érvényes jegye az utazáshoz, ezért bement a mosdóba, hogy időt nyerjen - mondta a férfi.