Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2015. Szeptember 08. 08:53, kedd | Helyi
Forrás: fotó: metal99.hu

Szakképzettség megszerzésének lehetősége ingyenesen, korhatár nélkül!

Szakképzettség megszerzésének lehetősége ingyenesen, korhatár nélkül!

A Vályi Péter Szakképző Iskola szeptembertől kedvező feltételekkel esti rendszerű felnőttoktatás keretében is indított képzést Hegesztő, valamint Épület- és szerkezetlakatos szakmában.

Tájékoztató a felnőttoktatásban való részvételhez

Második szakképesítés állami szakképzési rendszerben történő megszerzésének ingyenessé tétele annak érdekében történt, hogy elősegítse a felsőfokú végzettséggel nem rendelkezők szakmai karrierjének, pályafutásának megerősítését.
A tanuló attól az évtől kezdődően, amelyben az első szakképesítését megszerezte, új tanévet a második szakképesítés megszerzésére irányuló képzésben kizárólag felnőttoktatásban kezdhet.

A felnőttoktatás iskolarendszerű oktatás, a tanév itt is, a munkarendtől függetlenül szeptember 1. napjától kezdődik, vagy majd keresztfélévben, februárban.

Juttatások, kedvezmények a felnőttoktatásban

Diákigazolvány:
A második szakképesítés esti munkarendben szervezhető meg, így a diákigazolvány típusa esti. (50 %-os kedvezményű jegy vasúton és távolsági buszokon bármely utazási viszonylatban)

Kollégiumi ellátás biztosítása:
A felnőttoktatás esti munkarend szerinti képzésben ingyenesen tanuló abban az esetben kaphat kollégiumi ellátást, ha még nem töltötte be a 19. életévét. Ha betöltötte a 19. életévét térítési díj ellenében veheti igénybe a kollégiumi szolgáltatást.

Árvaellátással összefüggő jogosultságok:
A második szakképesítés megszerzésére irányuló, ingyenesen folytatott képzés ideje alatt árvaellátásra nem jogosult a tanuló!

Családi pótlék (iskoláztatási támogatás):
A családok támogatásáról szóló 1998. évi LXXXIV. törvény 8. §. (3) bekezdése alapján, saját jogán jogosult iskoláztatási támogatásra az a közoktatási intézményben a tankötelezettsége megszűnését követően tanulmányokat folytató személy,
a) akinek mindkét szülője elhunyt,
b) akinek a vele egy háztartásban élő hajadon, nőtlen, elvált vagy házastársától különélő szülője elhunyt,
c) aki kikerült az átmeneti vagy tartós nevelésből,
d) akinek a gyámsága nagykorúvá válása miatt szűnt meg,
e) aki a 7. § (1) bekezdésének a) pontja szerinti személlyel nem él egy háztartásban,
annak a tanévnek az utolsó napjáig, amelyben a huszadik - a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény alapján fogyatékossági támogatásra nem jogosult, de sajátos nevelési igényű tanuló esetében huszonharmadik - életévét betölti.

Érdeklődni lehet személyesen (Tamási, Deák F. u. 6-8.) vagy telefonon (74/471-127)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.