Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. December 20. 16:34, péntek | Helyi
Forrás: TMKH, fotó: horgaszat.network.hu

Számos változásra készülhetnek a horgászok

Számos változásra készülhetnek a horgászok

Január 1-től az állami horgászjegyeket, a fogási naplókat, valamint az egyes halfajok kifogható méretét, és napi kifogható mennyiségét illetően módosulnak a jelenleg hatályos szabályok

2014. január 1-jétől számos horgászokat érintő változás lép életbe, melyről a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) adott tájékoztatást. Jövőre az állami horgászjegyeket, a fogási naplókat, valamint az egyes halfajok kifogható méretét, és napi kifogható mennyiségét illetően módosulnak a jelenleg hatályos szabályok.

A NÉBIH közleménye szerint, a változtatásokat a 2013. évi CII. törvény módosítása, valamint a január 1-jén hatályba lépő halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló VM rendelet indokolja.
Az új szabályozás problémamentes átvétele érdekében, a 2013. évre érvényesített állami horgászjegyeket és fogási naplókat 2014. január 31-ig meghosszabbították. Az éves horgászjegyek díja nem változik, 2014-ben is 2000 forint marad.
A 2013. évi fogási naplók érvényességét szintén meghosszabbították január 31-ig. Fontos, hogy az új halgazdálkodási és halvédelmi törvény hatályba lépése óta a fogási napló nem a területi engedélyhez, hanem az állami horgászjegyhez kapcsolt halfogásra jogosító okmánnyá vált.
2014. január 1-jétől kezdődően, a november 1. és március 15. közötti időszakokban - a vermelő halállományok védelme érdekében – a halfogáshoz tilos szonárt, azaz halradart használni.
Az új rendelet megtiltja a horogra kívülről akadt hal megtartását. A szabályosan kifogott, 30 cm-nél nagyobb hal csak leölve lesz elszállítható a vízpartról.

A teljes tájékoztató elérhető a NÉBIH weboldalán:

http://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/hirek/12_19_tajekoztato_horgasz.html

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!