Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Május 03. 08:20, kedd | Helyi

Szaxofonosok és fuvolások találkoztak

Szaxofonosok és fuvolások találkoztak

Nemrégiben két szakmai találkozón vehetett részt a Tamási Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Ótus László a tanítványaival a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikumban.

A II. Pécsi Szaxofon-találkozót márciusban rendezték meg. Itt Kandi Levente, Kovács Donát, Kovács Zsóka és Ótus Máté György tanulóim mutatták be tudásukat szakmai közönség előtt. Az Ifjú Tehetségek Regionális Fuvolás Találkozójára ugyancsak nemrég került sor, ahol Szabó Zsófia és Tolnai Dóra szerepeltek. Mindkét találkozó programja hasonlóképen épült fel. A megnyitó után a résztvevő zeneiskolák növendékeinek előadásai következtek, majd a művészeti gimnázium szaxofon, illetve fuvola tanszakos növendékeinek hangversenyét hallgathattuk meg. Lehetőségük volt a résztvevő gyerekeknek betekinteni a középiskolai szaxofonoktatásba, illetve hasznos tanácsokat kaptak a fuvola vásárlásról és a hangszer megismeréséről. Mindkét találkozó az oklevelek átadásával és szakmai értékeléssel zárult. - Elmondhatom, hogy a gyerekeink mindkét rendezvényen kiválóan szerepeltek, remekül érezték magukat, s élményekkel, tudással gazdagodva térhettek haza – fogalmazott Ótus László. A találkozók célja a zeneiskolás fiataloknak és tanáraiknak olyan szakmai program biztosítása, melyen keresztül új élményeket, tapasztalatokat szerezhetnek, megismerhetik egymás tevékenységét. Az elhúzódó pandémia miatt gyakorlatilag hosszú ideje nem volt lehetőség közösségi programok szervezésére. Az online versenyek nem adnak lehetőséget egymás megismerésére. Végre élő betekintést nyerhettünk a régió zeneiskoláiban zajló munkába.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!