Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Február 23. 09:40, kedd | Helyi

Szekszárdon építik fel a légimentőbázist

Szekszárdon építik fel a légimentőbázist

A szekszárdi bázissal az ott üzemelő mentőhelikopter hatósugara jobb magyarországi lefedettséget biztosít majd, mint amit a pécsi nyújt.

Az év elején újabb lépés történt a szekszárdi légimentőbázis építésének ügyében, amely egyben azt is jelenti, hogy közelebb kerültünk ahhoz, hogy a pogányi repülőtéren megszűnjön a helikopter állomása, számol be a bama.hu a Pécsi Újság.hu információjára hivatkozva. A fordulatos történet hosszú időre nyúlik vissza: 2016-ban például még úgy tűnt, az előzetes elképzelésekkel ellentétben mégis Pécsett maradhat a bázis, az Országos Mentőszolgálat ugyanis elállt a szekszárdi leszálló és a hangár megépítésétől. A légi mentés repüléshez tartozó feladatait időközben átvette a Készenléti Rendőrség, akik jelezték szándékukat a beruházás megvalósítására. A kijelölt területet a szekszárdi közgyűlés ezt követően az állami szerv kezelésébe adta. Nemrég újabb lépés történt a beruházással kapcsolatban. A Pécsi Újság.hu megkeresésére az ORFK Kommunikációs Szolgálata azt közölte, a rendőrség 2020-ban elindította az új szekszárdi légimentőbázis kivitelezésének tervezését, majd 2021 januárjában megkezdődött a bázis építésére vonatkozó közbeszerzési eljárás lefolytatásának előkészítése. Megerősítették: a szekszárdi építkezés befejezését követően „a rendőrség a pécsi légimentőbázist nem tervezi működtetni”. Egyelőre nem ismert, hogy mikorra végezhetnek a beruházással. Az ezzel kapcsolatos kérdésre az ORFK azt az információt adta, hogy a magyarországi légi mentési képesség fejlesztéséhez szükséges bázisok hálózatának korszerűsítése és bővítése céljából a 2021-es és 2022-es évekre is költségvetési forrás áll rendelkezésre. A rendőrség tájékoztatása szerint az új légimentőbázisok helyszíneinek kijelölése során az egyik fő szempont az volt, hogy a mentőhelikopterek hatósugara az ország területén minél nagyobb lefedettséget biztosítson. A költöztetéssel ennek a célnak felelnének meg, a szekszárdi bázissal az ott üzemelő mentőhelikopter hatósugara ugyanis jobb magyarországi lefedettséget biztosít majd, mint amit a pécsi nyújt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!