Városlista
2021. február 27, szombat - Ákos, Bátor

Hírek

2021. Február 23. 09:40, kedd | Helyi

Szekszárdon építik fel a légimentőbázist

Szekszárdon építik fel a légimentőbázist

A szekszárdi bázissal az ott üzemelő mentőhelikopter hatósugara jobb magyarországi lefedettséget biztosít majd, mint amit a pécsi nyújt.

Az év elején újabb lépés történt a szekszárdi légimentőbázis építésének ügyében, amely egyben azt is jelenti, hogy közelebb kerültünk ahhoz, hogy a pogányi repülőtéren megszűnjön a helikopter állomása, számol be a bama.hu a Pécsi Újság.hu információjára hivatkozva. A fordulatos történet hosszú időre nyúlik vissza: 2016-ban például még úgy tűnt, az előzetes elképzelésekkel ellentétben mégis Pécsett maradhat a bázis, az Országos Mentőszolgálat ugyanis elállt a szekszárdi leszálló és a hangár megépítésétől. A légi mentés repüléshez tartozó feladatait időközben átvette a Készenléti Rendőrség, akik jelezték szándékukat a beruházás megvalósítására. A kijelölt területet a szekszárdi közgyűlés ezt követően az állami szerv kezelésébe adta. Nemrég újabb lépés történt a beruházással kapcsolatban. A Pécsi Újság.hu megkeresésére az ORFK Kommunikációs Szolgálata azt közölte, a rendőrség 2020-ban elindította az új szekszárdi légimentőbázis kivitelezésének tervezését, majd 2021 januárjában megkezdődött a bázis építésére vonatkozó közbeszerzési eljárás lefolytatásának előkészítése. Megerősítették: a szekszárdi építkezés befejezését követően „a rendőrség a pécsi légimentőbázist nem tervezi működtetni”. Egyelőre nem ismert, hogy mikorra végezhetnek a beruházással. Az ezzel kapcsolatos kérdésre az ORFK azt az információt adta, hogy a magyarországi légi mentési képesség fejlesztéséhez szükséges bázisok hálózatának korszerűsítése és bővítése céljából a 2021-es és 2022-es évekre is költségvetési forrás áll rendelkezésre. A rendőrség tájékoztatása szerint az új légimentőbázisok helyszíneinek kijelölése során az egyik fő szempont az volt, hogy a mentőhelikopterek hatósugara az ország területén minél nagyobb lefedettséget biztosítson. A költöztetéssel ennek a célnak felelnének meg, a szekszárdi bázissal az ott üzemelő mentőhelikopter hatósugara ugyanis jobb magyarországi lefedettséget biztosít majd, mint amit a pécsi nyújt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 24. 09:55, szerda | Helyi

Felkavaró videó kering az interneten, vadászfegyver is eldördült

A tamási rendőrök azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki azt a 46 éves iregszemcsei hivatásos vadászt, aki egy kutyáját sétáltató férfival került nézeteltérésbe.

2021. Február 23. 09:42, kedd | Helyi

Híres író jubileumi születésnapja inspirálta az idei mesemondó verseny témáját

A Tamási Művelődési Központ szervezésében 13. alkalommal kerül megrendezésre a kistérségi mesemondó verseny, alsó tagozatos gyermekek részére.

2021. Február 20. 17:28, szombat | Helyi

Óriási húsipari beruházást támogat a kormány Tamásiban

A Tamási-Hús Kft. beruházásáról Szijjártó Péter miniszter elmondta, hogy annak révén a cég megerősíti piaci pozícióját, és még több Magyarországon előállított terméket tud szállítani nemzetközi áruházláncoknak is.

2021. Február 19. 10:45, péntek | Helyi

Folyamatos a munka a könyvtárban

A Könnyü László Könyvtár ajtaja ugyan még zárva van, de kölcsönzési szolgáltatásuk folyamatosan működik.