Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Január 26. 08:32, kedd | Helyi
Forrás: fotó: szelektalok.hu

Szelektív hulladékgyűjtés 2016

Szelektív hulladékgyűjtés 2016

A Biokom Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy a szelektív hulladékok gyűjtése 2016-ban az alábbi napokon történik

Amennyiben az Ön lakóhelyén a kommunális hulladék ürítése hétfői napokon történik, a szelektív hulladékot az alábbi napokon kérjük kihelyezni:

január 28., február 25., március 24., április 21., május 19., június 16., július 14., augusztus 11., szeptember 8, október 6., november 3., december 1., december 29.

Amennyiben az Önök lakóhelyén a kommunális hulladék ürítése keddi napokon történik, a szelektív hulladékot a következő napokon kérjük kihelyezni:

január 29., február 26., március 25., április 22., május 20., június 17., július 15., augusztus 12., szeptember 9., október 7., november 4., december 2., december 30.

A gyűjtés igénybevétele nem igényel komolyabb szaktudást, de annak módja és a gyűjthető anyagok köre előre meghatározott. Munkatársainknak csak akkor áll módjában elszállítani a kihelyezett hulladékokat, ha azok szabályosan vannak gyűjtve, tehát oda nem való anyag nem kerül bele a zsákba/gyűjtőedénybe.

A PAPÍR- ÉS A MŰANYAGHULLADÉKOK GYŰJTÉSI MÓDJA

A háztartásokban keletkező tiszta papír-, illetve csomagolási műanyaghulladékok elkülönített gyűjtésére a lakosság az önkormányzat által biztosított 240 literes szelektív hulladékgyűjtő edényt vagy bármilyen áttetsző zsákot igénybe vehet (a zsák biztosítása az ingatlanhasználó kötelezettsége). Kérjük, hogy a zsákba/gyűjtőedénybe kizárólag az alább felsorolt hulladékokat szíveskedjenek gyűjteni:

újságpapír, prospektus, irodai papírok, géppapír, papírzacskó, kozmetikai és élelmiszerek kartondobozai,
valamint

üdítős, ásványvizes PET palackok, tejes, illetve gyümölcsleves dobozok, kozmetikai és tisztítószeres flakonok, tejfölös, joghurtos, margarinos poharak (fém anyagú záró fólia nélkül), fóliák, bevásárló szatyrok, zacskók, fém italos (üdítős, sörös) ill. konzerves dobozok.

Kérjük, hogy a műanyag palackokat, flakonokat, többrétegű italos kartondobozokat kiöblítve, laposra taposva rakják a zsákba/gyűjtőedénybe, mert így a tárolás kevesebb helyet igényel, több fér, és gazdaságosabb a hulladék elszállítása. A hulladék hasznosíthatósága érdekében a zsákban/edényben elhelyezett műanyaghulladékokat minden esetben mossák ki, soha ne tegyenek bele zsíros, olajos, élelmiszerrel vagy vegyszerrel, illetve mérgező anyaggal szennyezett hulladékot, valamint ismeretlen anyagot. A szennyezett hulladékot sajnos nem lehet újrahasznosítani.

Fontos még:

- A papírhulladék sem lehet olajos, zsíros vagy egyéb élelmiszerrel szennyezett!

- A gyűjtőedényt vagy zsákot, újrahasznosítható hulladékot a szállítási napot megelőző este, de legkésőbb a megjelölt napon reggel 6 óráig az ingatlanuk elé szíveskedjenek kikészíteni!

- Kérjük, hogy települési (kommunális) hulladékot ne helyezzenek el az elkülönítetten gyűjtött (szelektív) hulladékok közé, azt továbbra is a kukákból szállítjuk el!

Együttműködésüket előre is köszönjük!

BIOKOM Nonprofit Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!